USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Любомльському районі готуються до прийому туристів

8 Грудня 2010 13:58
Об’єкти культурної спадщини Любомльського району найближчим часом мають бути підготовлені до туристичного показу з рамках підготовки до «Євро-2012».
Про це йдеться у новому розпорядженні голови Любомльської райдержадміністрації Олександра Дзядука.
У районі є проблеми, які слід вирішувати у найближчій перспективі. Зокрема, розширення потребує експозиційна площа районного краєзнавчого музею. Закладу потрібен ремонт усіх його залів.
Необхідно реконструювати під'їзні шляхи до Костелу Святої Трійці, городища «Замчище» та палацу Браницьких в Любомлі. Протягом першого кварталу наступного року має завершитися створення туристично-інформаційного центру в районній бібліотеці.
Крім того, на узбіччях автошляхів, які проходять територією краю, слід встановити різноманітні туристичні вказівники, наголошується у розпорядженні.
В документі констатується, що на розміщені в межах району пам'ятники археології, історії, культури та монументального мистецтва укладено охоронні договори з органами місцевого самоврядування, на пам'ятки архітектури – з релігійними громадами.
На всіх пам'ятках археології та архітектури встановлено охоронні дошки нового зразка. Розроблено пішохідні, велосипедні та автотранспортні туристичні маршрути визначними історичними місцями Любомля і району, виготовлено карту краю і райцентру, започатковано серію «Із фондів Любомльського краєзнавчого музею».
До видання підготовлено буклети «Стежками Болеслава Пруса» та «Подорожуємо Любомльщиною».
Цими питаннями займатимуться відділ культури і туризму спільно з виконкомами місцевих рад, а координуватиме роботу відповідна робоча група на чолі з першим заступником голови райдержадміністрації Володимиром Склянчуком.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любoмльчанин Показати IP 8 Грудня 2010 15:28
Друзі, не вірте, все це брехня, ствoрюється іллюзія рoбoти влади, а насправді oтримуємo тільки oбіцянки... Декілька раз читав на вашoму сайті, щo в місті та райoні утвoренo та діє щoсь на зразoк oперативнoгo штабу з надзвичайних ситуацій на чoлі з райoнними "мужами", підгoтoвленo стільки-тo oдиниць техніки, залученo стіьки-тo людей... А насправді весь Любмль зараз в снігoвій "каші", пoдекуди вулиці перетвoрились в oзера, автoмoбілі застрягають, пішoхoди прoвалюються в штучні "підснігoві" річки... Кoрoтше - суцільний хаoс....
Клим Савур Показати IP 8 Грудня 2010 16:43
Щo правда, тo правда друзі - гoлoвне "запудрити" мізгі нам, а ocтальне справа техніки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus