USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У районах не слухають Клімчука і не скорочують чиновників

27 Грудня 2010 12:58
У райдержадміністраціях на Волині не виконують вказівку восьмимісячної давності голови Волинської ОДА Бориса Клімчука щодо скорочення кількості штатних працівників в апаратах РДА.

Про це він говорив 27 грудня в ході оперативної наради в стінах облдержадміністрації.

Високопосадовець не приховує, що кількість держслужбовців на Волині суттєво зменшиться, адже, за його словами, адмінреформа – це «життєва необхідність для України».

«Рекомендую начальникам головних управлінь відвідати Київ, свої міністерства і відомства. Там відбувається реформа... Ефективність вашої роботи на цьому етапі буде критерієм того, як ви почуватиметеся в умовах адмінреформи. І я не збираюсь вас вмовляти і розказувати, які дороги ведуть до Києва… Але я спостерігаю на протязі восьми місяців. Є люди, яким дуже важко піднятися з керівного крісла», – натякнув на ймовірні звільнення невідповідальних підлеглих губернатор.

Окрім того, Клімчук розповів, що у квітні нинішнього року він поставив завдання щодо оптимізації апаратів райдержадміністрацій.

«Ми ставили дуже м’які завдання. Не заводити нових штатних одиниць і оптимізувати апарати РДА за ці вісім місяців за рахунок виходу на пенсії, зміни роботи людей», – пояснив він.

Однак, за словами губернатора, далеко не всі райони справились із цим завданням. Більше того, частина з них, попри вказівку зверху, навіть збільшила кількість штатних працівників.

«Це баловство, але у кожного району ступінь різний», – прокоментував Клімчук.

Тут же губернатор навів приклад «баловства» у апараті луцького міськвиконкому. Мовляв з 2001 року кількість працівників мерії суттєво і необґрутновано зросла.

«До честі Миколи Ярославовича (Микола Романюк – луцький міський голова – «ВН»), там потихеньку процес іде. Він банкір, системник, він знає скільки, кого і чого треба… Який бізнес виживе при такій кількості чиновників?», – висловився він.

Разом з тим Клімчук пообіцяв, що досвідчені держслужбовці внаслідок реформи роботи не втратять, оскільки вони – на вагу золота.

«Адмінреформа – це не косметика... Але професіонали не постраждають. В нас не так багато досвідчених управлінців. До цього маєте готуватись. Ніякого піску допускати не буду», – запевнив голова ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучано Показати IP 27 Грудня 2010 13:40
Луцьку міськраду треба перетряхувати і перетрахувати. Бо шиба усіх своїх коханок туди понапихав. А подивіться яких бабок-бухгалтерів присунула Соколовська з волиньгазу які крім того як теревені плести нічого робити не вміють.
Роман Показати IP 27 Грудня 2010 14:23
Міська рада-це не бізнес. Їм , в т.ч. і пану Клімчуку потрібно памятати про це
лучанка Показати IP 27 Грудня 2010 20:30
Міська рада - це безпроіграшний бізнес. А про бабок - це ви правильно підмітили. Тепер на кілька бабок додалось по одному дідусю - Кривицький і ... М.Я. Романюку потрібно терміново реформувати апарат - бо ж коханки Шиби з голими пупами, наклеєними нігтіми, довгими ногами і немитими п'ятами - дідусі не переживуть такого секс-оточення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus