USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У селі на Волині може завалитися школа

20 Лютого 2011 13:21
Школі, що у селі Смідин Старовижівського району на Волині, 61 рік, і стан її такий, що загрожує безпеці учнів та вчителів.
Починаючи із 1950 року, приміщення весь час у роботі, каже заступник директора із виховної роботи Володимир Козачук. Про це пише газета «Віче-інформ».
«Дах старий, те саме можна сказати про перекриття між дахом та другим поверхом та першим і другим поверхами, - додав завгосп Володимир Зарубич. – Дійшло до того, що не тільки штукатурка почала відпадати, а й дошки розміром зі стільницю столу».
Крім того, у школі ніколи не було спортзалу. Його функції виконує актовий зал, який перебуває в аварійному стані.
«Не дозволяємо, щоб учні стрибали чи надто швидко бігали по залу, щоб ні підлога, ні стеля не постраждали, – каже Козачук. – Зимою діти у нас займаються грою у шахи… А вже у тепліші місяці року виводимо їх на вулицю».
Заступник директора каже, що ще за радянських часів було складено проект на перебудову школи та на добудову спортзалу, однак тоді не вдалося взятися за справу.
«Три роки тому розробили другий проект, – стверджує Козачук. – За його розробку заплатили 130 тисяч гривень. Лежить він у районному відділі освіти й пилом припадає».
Перебудову, за його словами, завадила здійснити економічна криза.
«Коштів не отримали. А розроблений проект уже не дійсний, – ділиться далі педагог. – За експертизу необхідно додати ще триста тисяч гривень».
Він розповів, що ремонт робили лише косметичний. «Із районного бюджету нам обіцяють цьогоріч, – каже, – гроші на проведення більш ґрунтовного косметичного ремонту. Та боїмося, аби не зашкодити більше. Адже стеля тримається фактично на чесному слові».
У Старовижівському районному відділі освіти, на балансі якого перебуває школа, кажуть, що на цей рік передбачили кошти для цього навчального закладу.
«Збираємося їм виділити 80 тисяч гривень на укріплення даху, – розповіла заступник начальника Валентина Яриніч. – Торік відремонтували їм систему опалення. Та наразі про якісь більші кошти, за які можна було б перебудувати навчальний заклад і добудувати спортзал, мови вести не можна. Їх немає».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus