USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У семи районах закрили школи. Луцьк поки навчається

25 Січня 2010 13:09
Через надзвичайно міцні морози в семи районах Волині закрили школи. Навчання припинилося у Маневицькому, Старовижівському, Ратнівському, Любешівському, Камінь-Каширському, Шацькому та Турійському районах.
Начальник обласного управління освіти і науки Михайло Попович розповів, що в решта районах навчаються лише учні старших класів. Школи закрили, бо за санітарними нормами навчання припиняється в молодших класах за 20 градусів морозу. У старших класах – нижче 24 градусів морозу. Школи будуть закритими доти, доки не минуться морози.
Попович зазначив, що рішення про закриття луцьких шкіл мусить видати міське управління освіти, порадившись із мером Богданом Шибою.
Заступник начальника міського управління освіти Лілія Кревська розповіла «ВН», що сьогодні їхнє управління консультувалося із заступником міського голови Анатолієм Пархом\'юком. Вирішили школи не закривати. І дозволили батькам самим вирішувати – чи виряджати дітей на уроки.
Лілія Кревська додає, що немає нормативного документу, котрий би регулював відвідини школи у холоднечу. Цим питанням узагалі мають займаються медики.
«Батьки самі повинні вирішити, чи відправляти дитину до школи. Якщо дитина погано переносить холод чи має легку нежить, то не варто. З іншого боку, потрібно пам’ятати, що діти і так багато пропустили через карантини», - сказала Лілія Кревська.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
eeee Показати IP 25 Січня 2010 13:39
низькі морози - це як
ViP Показати IP 25 Січня 2010 14:14
Де-ж логіка? Морози сильні, а багато пропустили через карантин ...?!
крокодил Показати IP 25 Січня 2010 14:35
"рішення про закриття луцьких шкіл мусить видати міське управління освіти, порадившись із мером Богданом Шибою", який на превеликий жаль не потонув під час останнього охрещення, а разом з ним і половина депутатського корпусу, сволота!!! серед яких присутні навіть і головлікарі!!!!!!
zz Показати IP 25 Січня 2010 15:02
Дуже шкода, що батьки не знають чи вести дітей до школи чи ні!!!!!!!!!!!!!!! ганьба
Andreas Показати IP 25 Січня 2010 19:29
В гімназії №14 дітям сказали писати пояснення, чому у понеділок не прийшли в школу.Ганьба.
іруся Показати IP 25 Січня 2010 20:16
"за санітарними нормами навчання припиняється в молодших класах за 20 градусів морозу. У старших класах – нижче 24 градусів морозу. " - це сказав ГОЛОВНИЙ ПЕДАГОГ області. Що ще треба? Нагайку? Чи Ви пане Шиба і всі Шибануті не маєте дітей? Застуда - це Вам не відморожені частини тіла. ТоВи так дбаєте про лучан, про майбутнє? Почитайте книги, бажано медичні, щоб дізнатися як через таких придурків майбутня мама не стане мамою (чи батьком!). В СРСР санітарні правила були такі: до 14 градусів і вище - діти в школу не йшли! До речі, під час таких умов, що прописані санітарними правилами діти не тільки не йдуть в школу, їх не штрафують через непринесені довідки. Про який карантин йдеться, п.Кревська? краще сьогодні не пустити, аніж потім цілий місяць (а то й життя працювати на ліки) і де гарантія, що не доведеться наймати (через таких, як Ви)репетитора! Люди! у мене є знайомі в санстанції. так от там більшість своїх дітей до школи не пустило!!! ВВажаю, що керівництво таке в Луцьку ЗАЛИШАТИ НЕПОТРІБНО!а ви ще проситесь на наступні вибори.....
іруся Показати IP 25 Січня 2010 20:41
"По данным главного управления МЧС Украины в области, случаи обморожения самые разные, но главная их причина - долгое пребывание на морозном воздухе, что и усыпляет внимание пострадавших. Например, 53-летний житель Маневичского района ждал на остановке автобус, и не заметил, что пальцы на руках побелели. Поэтому вместо теплого дома попал в больницу. Беспечность наказала и молодую девушку из поселка Жовтневое. Несмотря на мороз, она не спешила домой, возвращаясь с ночной дискотеки. В результате обморозила пальцы на обеих ногах и была госпитализирована. Ныне в школах области не приостановлены занятия. В управлении образования это объясняют большими пропусками уроков, вызванными прошлогодней эпидемией гриппа. Поэтому вопрос: посылать или не посылать ребенка в школу должны решать сами родители. По мнению спасательных служб, такая беспечность может дорого обойтись родителям и детям. А пока волыняне с разными степенями обморожения продолжают поступать в больницы. "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus