USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У шкільній бібліотеці Ківерців читатимуть Закон Божий

4 Листопада 2009 14:04
Ківерцівська міська загальноосвітня школа-гімназія №2 відзначила ювілей – 65-річчя із дня заснування. З нагоди свята місцеві священики Української православної церкви поповнили шкільну бібліотеку зібранням книги «Закон Божий». Про це 4 листопада інформують «Волинські новини».
Клірик Свято-Миколаївського храму міста Ківерці, священик Андрій Яковлюк побажав ювілярам здоров’я та Божого благословення. Отець духовно опікується навчальним закладом. Він подарував шкільній бібліотеці комплект книги \"Закон Божий\", який складається з п’яти частин: історія церкви, Старого і Нового завітів, катехізис та історія богослужіння. Відтепер школярики та вчителі гімназії зможуть читати духовні книги у школі, звертатися до писання для християнського виховання дітей, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.
На ювілейний захід освітян до школи з’їхалися її колишні учні зі всієї України. Перші випускники начального закладу пригадали скрутні повоєнні часи, коли до школи ходили навіть босоніж. Сьогоднішні школярики дізналися, що їхня школа раніше була російськомовною. Лише в 1993 році стала повністю україномовною. А вісім років тому школа отримала статус гімназії.
«Серед чотирьох міських шкіл наша має унікальну історію – вона була відкрита для повоєнних відбудовувачів зруйнованої Волині, які, зазвичай, не знали української мови. Однак уже їхні діти вивчили українську саме за партами школи №2», - каже директор гімназії Дмитро Шевчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus