USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинських ставках бракує риби

19 Серпня 2010 16:12
Волинські орендарі ставків неефективно використовують водні об’єкти.

Про це інформує інтернет-видання «Волинська правда».

На Волині є 785 ставків та 10 водосховищ. Надавати в оренду останні розпочали близько 10 років тому. Протягом 1999-2009 років в оренду було надано 639 водойм 302 користувачам. Зокрема, в оренду надали 55 озер, 4 водосховищ, 580 ставків.

Незважаючи на це, в області залишається низькій рівень вилову риби із цих ставків. Неефективність використання водних об’єктів поглибилася і тому, що у Шацькому районі закрили підприємство, котре надавало рибу для запуску в озера для населення.

Перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області Олександр Романюк розповів, що потрібно, аби орендарі водних об’єктів обмінювалися досвідом вирощування риби. Необхідно також поцікавитися причинами і факторами низького зарибнення волинських водойм. Відсутня і спілка орендарів водних об’єктів.

Голова постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Олег Кіндер обурений, що на волинських прилавках мало риби, вирощеної в області. Бракує і програми, спрямованої на ефективне використання водних об’єктів, наданих в оренду. Адже її термін уже закінчився.

Начальник Державної екологічної інспекції на Волині Анатолій Гетьманчук розповів, що хороша ідея наповнення ринку волинською рибою не зреалізувалася. А чимало орендарів ставків ставляться до орендованих водойм як до своєї власності. Бракує у наймачів водних ресурсів і бізнес-планів. Серед недоліків господарювання – засмічення та забруднення вод.

Гетьманчук запропонував призупинити надання водних об’єктів у оренду. А якщо вже надавати ставки в оренду, то вимагати від наймачів бізнес-план. А у «старих» орендарів поцікавитися, що вони зробили за 10-15 років.

Нарікає Кіндер і на незрозумілу позицію деяких чиновників, котрі надають водні ресурси в оренду за низьку плату, – заледве понад 200 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus