USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Українські та польські історики спільно досліджуватимуть Волинську трагедію

13 Вересня 2016 21:58
Міністри закордонних справ України та Польщі домовилися сприяти роботі істориків, які займаються дослідженням Волинської трагедії.

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі з Вітольдом Ващиковским заявив Павло Клімкін, передає РБК-Україна.

"Ми домовилися сприяти роботі наших істориків, які будуть документально досліджувати в архівах, що і як сталося. Ми домовилися призначити з кожної із сторін співголів українсько-польського форуму, які цьому посприяють", - заявив Клімкін.

Міністр також наголосив на необхідності відповідального ставлення до історії.

Нагадаємо, 22 липня 2016 року Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом. Як пояснили депутати польського Сейму, занепокоєння у Варшави викликає те, що Україна зараз визнала учасників ОУН та УПА борцями за незалежність України, в той час як у Польщі їх вважають антигероями. Своєю чергою, Верховна Рада України погодила постанову-відповідь на рішення Сейму Польщі "Про вшанування пам'яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян ІІ Речі Посполитої у 1943-1945 роках".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Матіос Показати IP 14 Вересня 2016 08:47
Досліджувати вже пізно,раз горе політики поробили висновки
Матіосу Показати IP 14 Вересня 2016 10:40
Ніколи не пізно повернутись до розуму, навіть за мить до смерті.
Словяни Показати IP 14 Вересня 2016 23:18
Поляки правильно усе думають це наші люди зовсім забули за що наші діди воювали та проти кого . Стал . . на них треба .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus