USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В ОДА сподіваються на інвестиції, а не на уряд

22 Жовтня 2009 13:21
У наступному році Волинська область, зважаючи на політичну ситуацію, має розраховувати на інвестиції, а не чекати допомоги від уряду. Про це 22 жовтня розповіла начальник головного управління економіки Волинської ОДА Любов Івевакова під час засідання колегії головного управління економіки облдержадміністрації з розгляду, - інформує репортер «Волинських Новин».
«Ми повинні розраховувати передусім лишень на власні сили та власні «плечі», адже політична ситуація в країні не сприяє безпроблемному надходженню дотацій» - зазначила пані Івевакова
Надію начальник головного управління економіки Волинської ОДА покладає на ряд інвестиційних проектів на території області, зокрема, на ЛуАЗі. «Є надія, що в наступному році будуть позитивні зрушення», - зауважила вона, говорячи про іноземні інвестиції.
Інвестиції, котрі надійшли на Волинь за перше півріччя нинішнього року становлять 58 мільйонів доларів США, тоді як минулого року цей показник становив 24,4 мільйона доларів США. Вона додала, що аби залучити додаткові інвестиції, варто вдосконалити правову документацію у цій сфері. Потрібно й створити довіру інвесторів до місцевих органів влади.
Пані Івевакова наголосила, що  «економіка залежить від експорту». Мовляв, Волинь ця проблема майже обійшла, адже провідною галуззю економічного комплексу області є аграрний сектор. Також вона сказала, що однією з причин кризи є «відсутність ефективної корпоративності культури бізнесу, у тому числі у банківській сфер»і.
Пані Івевакова зауважила, що в країні, а також в області спостерігається поступовий вихід із кризи, наприклад, в державі спостерігається зниження падіння обсягів промислового виробництва, наприклад, у легкій промисловості, машинобудуванні, деревообробній та добувній галузях.
Чиновник додала, що у жовтні 2009 року на обліку перебувало 13,6 тисячі безробітних , що на 11,6 тисячі менше, як на початку року. У загальній кількості безробітних – 42% становить сільське населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus