USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні карантин, а в Луцьку - суботник. ФОТОРЕПОРТАЖ.

10 Листопада 2009 15:03
 Не зважаючи на карантин, масовий захід з прибирання та озеленення ботанічного саду «Волинь» та території дитячої залізниці таки відбувся. Вівторковий «суботник» зібрав понад сотню добровольців.
За словами заступник міського голови, начальника відділу екології Луцької міської ради Бориса Сороки до акції залучили лише здорових людей. «Керівники підприємств, з яких люди прийшли на акцію провели відповідний інструктаж. Крім того ви знаєте, що де рух свіжого повітря, там вірус довго не тримається, він знищується» ― запевнив Борис Сорока.
Інструктаж до виконання робіт на місті Сорока проводив особисто. Проте попередив, що за власне здоров’я відповідають працівники самі.


Територія була закидана скляними та металопластиковими пляшками, стаканчиками і оброгортками. Крім того, на території очевидно не прибирали цієї осені, про що свідчив величезний шар листя. Пляшки висіли навіть на деревах. Одначе, смітників навколо репортер \"ВН\" також не помітила.


До роботи залучили працівників загальноосвітніх шкіл, вищих навчальних закладів, медицини, культури, міської ради, підприємств та організацій.

Борис Сорока запевнив, що прибирати територію люди прийшли добровільно. «Це справжні патріоти міста. Ніхто до нас не приїде прибирати, ми самі повинні турбуватися про добробут. Цю акцію ми проводимо, аби наші діти дихали чистим повітрям» ― наголосив заступник міського голови.

Під час акції працівники комунального підприємства «Зелене господарство» знесли 5 сухих дерев. Гілки падали прямо на пішоходів.

Учасники акції також викорчовували борщівник ― отруйну рослину, яка викликає подразнення шкіри. Борис Сорока пояснив, що тепер, коли рослина трохки підмерзла, її можна прибирати.

Більше 130 саджанців ясена, клена та берези посадили на березі річки Сапалаївка. Рослини надало об’єднання «Волиньліс».

В пятницю заступник голови планує посади саджанці на території міського сміттєзвалища.
Спостерігали за акцією постійні обивателі місцини: качки, які плавали у водах стічних труб і «рожевий» слоник, якого тепер коректніше називати «плямистим».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Vetal Показати IP 10 Листопада 2009 15:05
Мені цікаво скільки разів того слоника вже перефарбовували.
:) Показати IP 10 Листопада 2009 15:07
Не знаю скільки,але знаю що перед цим він був рожевий :)
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 15:46
Борис Гнатович знову трудову бригаду зібрав. Совдепією тхне, хоча справу корисну роблять! Але ось чому студенти до акції не долучилися? Як смітити то майстри, а прибрати - зась!
Дядечко Показати IP 10 Листопада 2009 16:21
повінь повінню - а орати, куме, треба
Николай Показати IP 10 Листопада 2009 17:18
Кто же так слона то изуродовал:( а студентов нет потому что карантин,институты закрыты, некого порабощать
Куратор Показати IP 10 Листопада 2009 18:00
Ну де ви бачили, щоб у когось в посадових інструкціях було записано - щотижня, щомісяця прибирати Луцьк? Та це ж пряме порушення прав людини - в робочий час відривати від основної діяльності. І знаємо ми тих добровольців - від кожної установи по 2 чоловіка. Що, хіба не так? Треба по іншому підходити до питання. Не меру траву косити, а створити підрозділ (чи робочі місця вже в готовому - кому як хочеться) людей для яких ЦЕ буде основною роботою. І гроші НОРМАЛЬНІ І ВЧАСНО платити!!!!
seal Показати IP 10 Листопада 2009 21:43
Це тепер не слоник, а слонопард. А прибирати, певна річ, потрібно. Тільки постійно і не робити з цього PR акцій. А взагалі то чисто не там де прибирають, а там де не смітять. А до цього, на жаль, наш менталітет ще не доріс.
Українець Показати IP 10 Листопада 2009 22:05
Судячи по фотографіям ці добровольці так хочуть працювати як циган поле орати.Не зрозуміло,вони сотня добровольців чи залучені працівники освіти.
Байдужий Показати IP 11 Листопада 2009 09:11
Що одні чиновники прибирали і їх родичі, то зрозуміло, а чому нікого не було у масці, чи то репортери "ВН" попрохали усіх познімати маски (ну так, для сенсаційочки) А слоник перефарбовувався уже понад 5 разів. Колись, ще за Царя Гороха (читайте Похи) біля слоника була Моська, але її поцупили. Згодом дівчата із однієї громадської організації, не буду називати з етичних питань надибали банку рожевої фарби, потім його замалювали у природний сірий колір, потім хтось зкреативив помаранчевою фарбою. А зараз мені також подобається йогот нове вбрання. Тільки вон6о мені нагадує не леопарда, а розкрас якоїсь отруйної гафриканської гадюки. Звиняйте не великий знавець аспідів наших менших.
ЕЕЕЕЕЕЕЕ Показати IP 11 Листопада 2009 09:52
А мені словник нагадує корову:)
OrestN Показати IP 11 Листопада 2009 12:40
навіть по фоткам видно що народ ігнорує політизований карантин і свинську істерію мудрої влади. Рішення про проведення суботника цьому красномовне підтвердження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus