USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військовий комісаріат призупинив набір до армії

3 Листопада 2009 10:22
Через епідемію грипу на Волині обласний військовий комісаріат призупинив на тиждень призов до лав української армії, який розпочався 1 жовтня. Про це 3 листопада інформує репортер «Волинських новин».
Із понеділка волинські військкомати закриті для призовників. Майбутні солдати чекатимуть набору до армії щонайменше тиждень – до 9 листопада. Якщо доти пандемія грипу не мине, то військові продовжать вимушену відстрочку.
«У жовтні комісаріат встиг призвати 438 юнаків, тобто, 64 відсотки від потреби. Загалом цього року до армії підуть служити 680 волинян», - каже обласний військовий комісар, полковник Віталій Чурай.
Зі слів комісара, нинішньої кампанії вкотре зменшилася кількість призовників. У порівнянні з минулим роком на 12 відсотків. Одна із причин – слабке здоров’я призовників.
«Хлопці приходять на медичні комісії із хворими шлунками, сколіозом, плоскостопістю, хворобами кровообігу, навіть серцевими недугами», - зазначає комісар.
Проте є радісна новина: нині вперше за останні роки збільшилася кількість так званих «добровольців» - юнаків, які самі прийшли у військкомати і попросилися до армії. У комісаріаті вважають, що таким чином молодь думає про майбутню престижну роботу. За статистикою, кожен третій роботодавець вимагає від претендентів досвід служби в армії.
До слова, торік на Волині були засуджені шестеро юнаків, які «косили» від армії – по одному із Луцька й Ковель, четверо мешканців Горохівського району. Кожен отримав один рік умовного покарання. Служити таки підуть, а пляма в біографії – на все життя, - констатують військові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus