USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Влада Волині назвала «ворюг», які займаються відкатами

13 Липня 2010 15:21
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк хоче «прибрати» посередників та приватних підприємців, постачальників продуктів для закладів освіти, медицини та соціальної сфери, які «сидять на відкатах».
Про це Карпюк розповів під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій 12 липня.
Зокрема, як приклади «відкатів» Карпюк навів висновки інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації, яка провела вибіркові перевірки закладів охорони здоров'я, освіти та системи соціального захисту.
Зі слів Карпюка, якщо пшеничне борошно першого ґатунку максимально коштувало 1600 – 1900 гривень за тонну, то управлінням освіти Володимир-Волинського міськвиконкому закупляло його за 3480 гривень, центральна лікарня Нововолинська - за 2600, комбінат шкільного харчування Нововолинська через підприємця Ярему - за 3270 гривень, Камінь-Каширське вище професійне училище через підприємця Приймак за ціною в 2600 гривень за тону, а Маневицька центральна районна лікарня - по 2590 гривень.
«Скажіть Володимир-Волинський комбінат хлібопродуктів для чого вам підприємець Дячук, який реалізує борошно вищого ґатунку? Для того, щоб робити відкат», - коментував Карпюк.
Зі слів чиновника, цукрові «накрутки» сягали до чотирьох гривень за кілограм. При ціні 6,3 -7,5 гривні за кілограм, через підприємця Пугача Маневицька райспоживспілка, яка возить цукор дітям чорнобильської зони, постачала товар по 11,07 гривень.
Управління освіти Володимир-Волинського міськвиконкому закупівлю проводило за ціною 9,6 гривень, комбінат шкільного харчування по 10, 31, Нововолинське управління освіти по 10,8, а управління освіти Луцької міської ради придбало цукор за ціною 12 гривень за кілограм.

Зі слів Карпюка в Нововолинській центральній лікарні були «накрутки» з ціною на м’ясні продукти. Нововолинський комбінат шкільного харчування, Маневицька райспоживспілка купувало до трьох гривень дорожче гречку, ніж її ринкова вартість.
За повідомленням прес-служби голови ВОДА пшеницю для пенсіонерів та одиноких непрацездатних людей управління освіти Володимир-Волинського міськвиконкому та Нововолинського терцентру соціального обслуговування купували за 3,85 - 4 гривні за кілограм в той час, коли Володимир-Волинська ЦРЛ придбала аналогічну продукцію за ціною 2,20.
Луцький комбінат шкільного та студентського харчування на покриття транспортних витрат на доставку товарів та їх збереження, а також витрат на утримання обслуговуючого персоналу, дозволив постачальнику встановити надбавки до фактичних цін придбання на хліб, цукерки, печиво, вафлі, мармелад, зефір у розмірі 20%, на всі інші види продукції - до 50 %.
За словами Віталія Карпюка Маневицька райспоживспілка купувала житомирське масло по 52,65 гривні. А управління освіти Володимир-Волинського міськвиконкому придбало масло за ціною 65 гривень.
Аби уникнути подібних ситуацій заступник запропонував створити єдиний склад для продуктів, які би постачали товари по ціні заводу виробника. Таким чином область зможе зекономити 30-40 мільйонів гривень до обласного бюджету.
голова облдержадміністрації Борис Клімчук порадив інспекції ретельно подивитися ще Ковель та Луцьк на факти порушень та пообіцяв передати усі матеріали до правоохоронних органів, які також буде контролювати , бо там «тоже може бути кум, брат, сват і таке інше».
Губернатор зазначив, що вісім років тому такого не було, «лише поодинокі випадки, які виявлялися і наказувалися».
«Кваліфікація юридична цього всього посла і юриста на українській мові - «ворюги», - прокоментував губернатор і побажав райспоживспілкам на пенсії купувати масло лише за значно завищеними цінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Уважний Показати IP 13 Липня 2010 17:51
Ціни на державні закупівлі значно завищені. Голова Львівської ОДА Василь Горбаль дав доручення відстежити факти невиправдано високої вартості продуктів харчування для державних установ. Про це Василь Горбаль заявив сьогодні, 13 липня, після відвідин агропідприємств (ТОВ «Агромарк Юкей», ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед», ТзОВ «Агролендінвест Юкей», ПП «Агромарк») Кам’янка-Буського району. Про це ЗІК повідомила прес-служба Львівської ОДА. Якось дивно синхронно - еге ж?
xz Показати IP 13 Липня 2010 22:15
звичайно, намирі благі, дай боже карпюку здорового глузду та серця в кишені аби він зробив так як хоче... проте ніякого впливу ні клімчук, ні тим паче карпюк на споживспілки ні на заготівельників (бо умов немає) не є... піар... а голові ОДА бажаю одного -хорошого врожаю, про звітуівти буде нічого... березень не за горами)
Нік Показати IP 13 Липня 2010 23:14
Буде виявлено якого "Івана" як стрілочника. Його розпишуть по всіх ЗМІ. А те що є на даний час в реальності, то буде прикрито правоохоронними органами, в тому числі обласною прокуратурою, яка неофіційно контролює всі грошові схеми.
Кровосісі бюджетних коштів Показати IP 14 Липня 2010 12:42
П-ць Дячук В.М. - права рука заступника голови обласної ради Загреви. Питання є? Всі решта також "під кимось ходять".
йован до Кровосісі бюджетних коштів Показати IP 14 Липня 2010 15:15
а дружина Загреви заступник начальника облуправлінняи освіти, ось і вихід на школи та інтернати, Питання є?
VSC до йован Показати IP 14 Липня 2010 15:39
Загреву на нары.
VSC Показати IP 14 Липня 2010 12:58
Все сделки с бюджетными деньгами, осуществляется с разрешения руководства области. Так что, пану Карпюку дальше соседних кабинетов ходить не надо, там он найдет всех воров.
ІЗ Показати IP 31 Серпня 2010 20:31
якраз Карпюк просто так не кидається словами. той відповідає за те шо говорить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus