USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Власників субсидій на Волині зросте утричі

19 Липня 2010 16:18
Кількість сімей, що користуються субсидіями при сплаті тарифів за тепло, за найближчих півтора місяці на Волині збільшиться приблизно у три рази, з шести до 18 тисяч.

Про це 19 липня після селекторної наради з віце-прем’єр міністром з економічних питань Сергієм Тігіпком повідомив голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Це пов’язано зі зміною процедури отримання субсидій. Зокрема, Тігіпко повідомив, що у середу уряд планує прийняти постанову, згідно з якою сума коштів, яку необхідно сплачувати сім’єю для отримання субсидії, зменшиться.

Якщо раніше працездатна сім’я повинна була сплачувати за тепло 20% від суми сукупного доходу аби отримати пільгу, то тепер ця планка зменшується до 15%. А для пенсіонерів – з 15 до 10 %.

Це збільшить кількість пільговиків. За словами віце-прем’єра спрощується і процедура збору документації для отримання пільг. Працездатні громадяни повинні будуть лише написати відповідну заяву, заповнити декларацію та додати довідку про доходи. Пенсіонери надаватимуть лише два перших документи.

Пакет з відповідними бланками і інструкціями як їх заповнювати, поштою в конверті отримає кожна сім’я, що претендує на субсидію.

Також в області з завтрашнього дня працюватиме цілодобова «гаряча лінія», яка консультуватиме населення з приводу нової системи нарахування субсидій.

Уряд також ініціював відміну заборони надавати субсидію тим сім’ям, які мають заборгованість комунальних платежів. Проте, таке рішення під час селекторної наради не підтримали низка голів облдержадміністрацій України. На їх думку таке рішення збільшуватиме заборгованість та не стимулюватиме населення вчасно платити за борги. Волинський губернатор Клімчук своєї позиції з цього питання волів не висловлювати.

Проте, Тігіпко заявив, що для тих, хто не сплачуватиме за житлово-комунальні послуги Кабмін запровадить штрафні санкції.

«Тут ситуація буде ставати дедалі жорсткішою й жорсткішою. Ми, я впевнений, найближчим часом повинні будемо прийняти відповідне рішення, провести його через парламент, за яким ми будемо вводити штрафні санкції за несплату. Платити повинні всі» - наголосив Тігіпко.

За словами віце-прем’єра, через несплату платежів борги НАК «Нафтогаз України» у минулому році становили близько 30 мільярдів гривень, а цьогоріч – вже 10. З наступного року, підприємство повинне бути прибутковим, - переконує Тігіпко.

Рішення про збільшення субсидій було спричинене підвищенням НКРЕ роздрібної ціни на газ для населення в середньому на 50-%, тобто до 72,54-295,41 копійок за кубічний метр.

20 липня спеціалісти інспекції за цінами та експерти теплової та енергетичної галузі Волині за вказівкою Клімчука розпочнуть роботу з узгодження нових тарифів за тепло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянка Показати IP 19 Липня 2010 16:58
Браво! Супер! Тепер усі потуги і усю патетику стосовно геніального експертименту про монетизацію пільг Клімчук може засунути собі в одне місце - його любий уряд загнав систему надання піль в таку дупу, що вибратися з неї - нереально. Країна придурків....
ВВ Показати IP 19 Липня 2010 20:34
А казали на всіх кутах - від пільг відмовлятись, адресна допомога...!!! Ну і де вона? Так в когорті "пільговиків" і буде вся ОДА, Облрада, Міськвиконкоми, та багатії - вони-то вміють за рахунок держави жити!
АМ Показати IP 19 Липня 2010 23:01
Людей тримають за лохів. Субсидія і подорожчання збільшує оплату людей навіть при наяіності субсидій. Це звичайне наперсточництво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus