USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За два тижні кількість вакцинованих освітян на Волині зросла утричі

6 Жовтня 2021 08:00
З початку введення карантинних обмежень «жовтого» рівня епідеміологічної небезпеки, на Волині вже вакцинувалися 65,7% освітян.

Про це повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук під час брифінгу щодо ускладнення епідситуації на території області.

Нагадаємо, з 23 вересня всі регіони України увійшли до «жовтої» зони епідеміологічної небезпеки і відповідно до карантинних обмежень дошкільні навчальні заклади та початкова ланка працюють у штатному режимі, а 5-11 класи – за умови 80% вакцинованих працівників.

Зі слів Людмили Тимощук, за два тижні від початку введення «жовтої» зони епіднебезпеки, рівень вакцинації освітян зріс утричі: з 23% до 65,7%. Проте у зв’язку з тим, що Кабмін дозволив працівникам дошкільних навчальних закладів і початкової ланки працювати незалежно від кількості вакцинованих працівників, у таких закладах стали менше вакцинуватися педагоги.

«Цим закладам Кабмін дозволив працювати незалежно від рівня вакцинації освітян. Тому вони перестали йти на вакцинацію. Тому почалися спалахи. Треба ставити питання про те, що вони мають зберегти і себе, і дітей», – зауважила вона.

Як додала у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступниця начальника управління освіти Волинської ОДА Тетяна Соломіна, кількість вакцинованих працівників шкіл змінюється щодня.

«Вакцинація просувається. У деяких школах є, що вакциновано 79% працівників, тож там ідеться про одну-дві людини і кількість шкіл, які переходять з дистанційного на очне навчання змінюється щодня. Вчителі також хочуть повноцінно працювати», – резюмує вона.

Станом на вечір 5 жовтня на дистанційному навчанні перебувало 117 шкіл, з них п’ять – через спалахи коронавірусної інфекції у закладах.

Як повідомлялося раніше, в уряді обіцяють запровадити обов’язкову вакцинацію педагогічних працівників та держслужбовців.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 6 Жовтня 2021 08:50
Примусова вакцинація і купівля сертифікатів по-трохи роблять свою справу.
Сс Показати IP 6 Жовтня 2021 09:07
Доктор Менгле нервово курить з боку. А, що так можна було!!
Вчитель Показати IP 6 Жовтня 2021 09:10
Так. Купив, а що мені було робити? Не хочу бути піддослідним.
та до Вчитель Показати IP 6 Жовтня 2021 09:57
скажеш це собі, коли опинишся на лікарняному ліжку, а кисню для тебе не вистачить
Вчитель до та Показати IP 6 Жовтня 2021 11:32
Згадаєш це після сьомого уколу, з посадженим в ноль імунітетом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus