USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь боїться терористів

3 Березня 2011 16:54
Сесія обласної ради 3 березня затвердила програму протидії тероризму на 2011-2012.

Як зазначено в програмі, що діяла попередні два роки, на Волині є 18 об’єктів, які є найбільш потенційно уразливими, відтак являють потенційний інтерес для терористів і включені до загальнодержавного обліку.

Якщо терористичний акт вчинять на одному з них – можлива техногенна катастрофа загальнодержавного масштабу.

До слова, у 2010 році на Волині трапився випадок, у якому знайшли ознаки теракту.

«Це були молоді люди, молодіжна організація з неадекватними підходами до вирішення політичних питань», - розповів перший заступник начальника УСБУ у Волинській області Ігор Бабінець.

Підозрюваних в тероризмі затримали наприкінці літа. Ними виявилися два юнаки з Волині. Вони готували підрив майна одного з політиків. Кого саме – Бабінець не уточнив в інтересах слідства, яке ще ведеться. Проте, сбушник зазначив, що один з людей, проти якого планувався теракт, знаходиться в сесійному залі облради.

Вибухівку в терористів вдалося вилучити до того, як її використали. Нині порушена кримінальна справа. Вони свою вину підозрювані не визнають.

Бабінець запевнив, що в області є спеціалізований штаб, який покликаний протидіяти випадкам тероризму. До нього також входять керманичі усіх силових структур області та представники влади.

Програма передбачає збір і моніторинг інформації, проведення навчань, забезпечення СБУ засобами зв’язку для оперативного реагування на випадки терористичних атак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus