USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь буде без свого молока?

11 Жовтня 2010 07:51
Поголів’я великої рогатої худоби, в першу чергу корів, на Волині скорочується.
«У сільськогосподарських підприємствах чисельність ВРХ скоротилась майже на 10 тисяч голів, порівняно з відповідним періодом минулого року. Чисельність корів зменшено на 1672 голови, що є основною причиною зменшення виробництва молока на 7,6 %», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк під час наради-семінару з питань підготовки тваринницької галузі до зимового періоду, що відбулася в селі Угринів Горохівського району. Про це повідомили у прес-службі ОДА.
Чиновник поінформував про хід осінньо-польових робіт, підсумки роботи галузі тваринництва за три квартали 2010 року та окреслив завдання щодо організації зимівлі худоби.
«Озимі зернові посіяли в усіх категоріях господарств на площі 127,5 тис. га, що складає 77 % від намірів. За лічені дні ми маємо завершити сівбу», – наголосив він.
В області нарощується виробництво м’яса за рахунок птиці та свинини, підвищується продуктивність дійного стада та середньодобові прирости молодняка великої рогатої худоби і свиней.
Зросли ціни на тваринницьку продукцію. Порівняно з попереднім роком, підвищились реалізаційні ціни на худобу та птицю – на 7,2 % і майже у півтора рази на молоко.
Тривогу викликає забезпечення худоби кормами. За оперативними даними, грубих кормів заготовлено 97 % до потреби, соковитих – 40% і концентрованих – 6 %.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus