USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь експортуватиме білорусам борошно, вони нам – калійні добрива

9 Грудня 2009 12:17
Розвиток волинсько-білоруських стосунків та економічне партнерство обговорювали сьогодні в облдержадміністрації губернатор краю Микола Романюк із представниками Посольства Республіки Білорусь в Україні.
 
«Я прагну аби співпраця набула більш інтенсивного характеру», - зауважив керівник області Микола Романюк у вступному слові діалогу. Натомість, начальник управління зовнішньо економічних зв’язків, торгівлі і маркетингу білоруського концерну «Белгоспіщепром» Віктор Краснюк зауважив, що їхня сторона зацікавлена не лише у взаємних поставках товарів, але й у пошуку нових форм інтеграції Білорусі та Волинської області.
 
Приміром, гість із Білорусі ратує за розвиток спільних підприємств, котрі би займалися устаткуванням для збору різноманітної сіль господарської техніки, появі фірмових магазинів білоруських товарів, дилерських угодах. «Є необхідність збирати на Волині трактори маленької потужності, меліоративну техніку», - сказав Віктор Краснюк.
 
Президент Волинської торгово-промислової палати Сергій Науменко повідав, що для поліпшення волинсько-білоруської співпраці необхідно налагодити співпрацю між митницями обох держав. Особливо наголосив на створенні в рамках Єврорегіону «Буг» спільної структури, котра би займалася виставкою діяльністю. «Є конкретні пропозиції із польської сторони. Сподіваюся, що білоруська сторона теж долучиться до співпраці», - каже Сергій Науменко.
 
А ось начальник обласного управління агропромислового розвитку Анатолій Аршулік вбачає розвиток волинсько-білоруських стосунків у лізингу білоруської техніки на Волинь. Трактори та сівалки потрібні насамперед для розвитку особистих селянських господарств.
 
Велику надію чиновник покладає на експорт спиртогорілчаної продукції до Білорусі. Мовляв, тамтешня продукція екологічно чиста. Анатолій Аршулік додав, що волинським ґрунтам не вистачає калійних добрив. «Є певне зацікавлення у поставках із білоруської сторони», - зазначив він. Натомість, волиняни могли би постачати до сусідньої держави насіння, борошно вищого ґатунку, різні овочі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Roma Показати IP 9 Грудня 2009 12:46
"Говорили балакали-сіли заплакали"
Юка Показати IP 9 Грудня 2009 14:36
з сусідами ближніми треба дружити, дивись і користь від таких зв'язків буде
OrestN Показати IP 10 Грудня 2009 21:01
розвиток українсько-білоруських економічних стосунків є додатковим потенціалом яки у повній мірі не використаним залишається. Є сподівання, із зміною влади справа здвинеться з місця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus