USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь не встигає виконувати «земельну» постанову Кабміну

23 Листопада 2009 13:14
Начальник головного управління Держкомзему в області Сергій Шабала розповів, що структури, які займаються безоплатним оформленням та видачею волинянам державних актів на право власності на земельні ділянки не здатні в повній мірі виконати постанову Кабміну. Зокрема, йдеться про виконання постанови Кабінету Міністрів України щодо питання реалізації права власності на землю громадянам України. Про це 23 листопада йшлося під час наради під головування першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Заремби, – інформує репортер «Волинських новин».
Вихід із ситуації начальник головного управління Держкомзему в області Сергій Шабала вбачає у зміні штату структур, котрі опікуються виготовленням правовстановлюючих документів на землю, приміром, збільшення чисельності осіб, котрі працюють за трудовими угодами.
Станом на 18 листопада 2009 року на території області громадяни подали до органів місцевого самоврядування 65 154 заяви на безоплатне виготовлення правовстановлюючих документів на землю. З виконавцями робіт укладено 51436 договорів на виготовлення державних актів. Безоплатно виготовляється 7552 актів, 6892 зареєстровано, 6611 видано громадянам.
Найбільше правовстановлюючих документів видано в Луцькому, Володимир-Волинському, Рожищенському, Турійському та Іваничівському районах. Найменше – у містах Володимир-Волинський та Луцьк, а також у Шацькому, Любомльському та Старовижівському районах.
Нині в області виконують роботи з безоплатного виготовлення та видачі державних актів 55 виробничих бригад, з них 33 бригади працюють за трудовими угодами.
За період дії постанови Кабміну України щодо безоплатних оформлення та видачі державних актів на земельну ділянку на урядову «гарячу» лінію надійшло 719 телефонних звернень громадян Волинської області.
Начальник головного управління Держкомзему в області Сергій Шабала також розповів, що перед появою постанови на Волині був створений реєстр громадян, котрі мають право на безоплатне виготовлення правовстановлюючих документів на землю. Також чимала робота була проведена із державним архівом задля пошуків документів. Сергій Шабала наголосив на тому, що через засилля заяв волинян виконати виконавці не зможуть реалізувати великий обсяг робіт у вказаний місячний термін.
Зауважимо, що Волинь наразі перебуває на 12 сходинці в Україні через співвідношення кількості поданих заяв громадян та виданих актів на землю. Цей відсоток для Волинської області становить 10,39. Шабала зауважив, що відповідні структури щотижня приймають 8-11 заяв від волинян.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 14:55
цікаво, а чи можу я, така собі проста волинянка дізнатися, чи випадково не має й мого прізвища у реєстрі громадян, котрі мають право на безоплатне виготовлення правовстановлюючих документів на землю. може й право є, але фактично за це халявне право стільки треба заплатити, що дешевше на платній основі зробити :)
Яковлев Показати IP 23 Листопада 2009 18:49
Акт на безоплатне отримання земельної ділянки отримати реально. В міському Держкомземі просто "жують резину" і вигадують різні причини для того щоб з ігнорувати указ Тимошенко
kira Показати IP 24 Листопада 2009 10:30
Таке право дійсно надано Постановою КМУ від 5 серпня 2009 р. N 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році». Згідно цієї постанови забороняється стягувати з громадян України плати за оформлення та видачу державних актів на право власності на земельні ділянки та надання додаткових і супутніх послуг з розроблення документації із землеустрою, а також будь-яких інших платежів. Для одержання державного акта на право власності на земельну ділянку громадянин або уповноважена ним особа звертається із заявою про видачу такого акта до сільського, селищного,міського голови або уповноваженої ним особи, який забезпечує організацію прийому таких заяв у кожному населеному пункті. Заява про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку подається за місцем розташування земельної ділянки. До заяви додаються: копія документа, що посвідчує особу; засвідчена в установленому порядку копія довіреності - для уповноваженої особи; копія документа про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів; копія рішення органу місцевого самоврядування або районної державної адміністрації щодо передачі земельної ділянки у власність. Постановою також передбачено, що для вчасного та належного виконання цієї постанови необхідно збільшити граничну чисельність працівників Державного комітету із земельних ресурсів. Так що, якщо дана постанова не виконується належним чином, то це вже не провина Уряду (так як Уряд зробив все, щоб люди змогли безоплатно оформити право власності на свої земельні ділянки), це вже неналежним чином організована робота на місцях (можливо для того, щоб політизувати дане питання і знайти підставу знову полити брудом Тимошенко). Так що люди користустесь правом яке вам надано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus