USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь потоваришувала з польським воєводством

27 Серпня 2010 09:39
Керівники Волинської області підписали Угоду між Волинською обласною радою, Волинською обласною державною адміністрацією України та Лодзьким воєводою і Маршалком Лодзького воєводства Республіки Польща.
Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації
Угоду 26 серпня підписали у Луцьку голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, а також воєвода Лодзького воєводства Польщі Йоланта Хелмінська та маршалок Влодзімєж Фісяк.
Угода має сприяти розвитку взаємовигідних партнерських двосторонніх стосунків.
Вітаючи іноземних гостей на волинській землі, голова облдержадміністрації Борис Клімчук відзначив, що українсько-польські відносини в усіх галузях динамічно розвиваються і Волинь надалі відкрита до подальшої співпраці. «Акцент маємо робити на співпраці молодих людей. Приємно, що українсько-польські харцери мають можливість налагоджувати контакти. Наше завдання - створити їм зелені коридори, адже молодь обох країн буде будувати нову Україну та Польщу», - наголосив голова облдержадміністрації.

Воєвода Лодзького воєводства Йоланта Хелмінська відзначила, що польська сторона зацікавлена у широкому залученні місцевих ділових кіл до інвестиційних проектів у різних сферах Волині. Вона висловила переконання, що Угода сприятиме розвитку дружніх відносин між Україною та Республікою Польща: "Такий документ відкриває новий етап спільної роботи. Разом з представниками волинської влади будемо реалізувати двохсторонні проекти, обмінюватися досвідом та інформацією. Співпраця розвиватиметься на різних рівнях і, в першу чергу, спиратиметься на людські взаємини", - підкреслила Йоланта Хелмінська.

У свою чергу маршалок Влодзімєж Фісяк наголосив на активізації роботи з охорони національної пам’яті, зокрема, з упорядкування українсько-польських кладовищ.

Після вітальних виступів відбулось підписання спільної Угоди, відповідно до якої сторони взаємно підтримуватимуть співробітництво і обмін досвідом в різних галузях. Зокрема, співпраця Волині з Лодзьким воєводою реалізовуватиметься у сферах охорони культурної спадщини та національної пам’яті у співробітництві з Радою охорони пам’яті боротьби та мучеництва; європейської інтеграції, транспортної інфраструктури та розвитку бізнесу. Діяльність нашого краю з Маршалком Лодзького воєводства - в галузях промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі, науки, техніки, освіти та охорони здоров’я, культури, спорту і туризму, екології і раціонального використання природних ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus