USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Волиняни взяли участь у «громадському арешті» Генпрокуратури

24 Квітня 2016 20:04
Волинські активісти взяли участь у громадському арешті Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо, минулого тижня в Києві управління Генпрокуратури, яке розслідує справи Віталія Каська, Давіда Сакварелідзе, Віталія Шабуніна, Віктора Трепака та Центру протидії корупції, взяли під «громадський арешт». Не останню роль в цих резонансних подіях відіграли волинські ветерани АТО.

Як повідомив керівник Камінь-Каширської ветеранської організації Богдан Пташник, 19-го квітня, група волинян прибула на підтримку акції-мітингу з вимогою призначити Генерального прокурора на чесному відкритому конкурсі із залученням громадської комісії.

Під час мітингу надійшла інформація про «засекречений» департамент ГПУ, в якому, нібито, здійснюють допити та ведуть слідчі дії, але «формально» такого підрозділу ГПУ не існує.

Активісти вирішили перевірити це.

Приміщення, дійсно, знаходилось у внутрішньому дворі житлового кварталу на вулиці Петлюри, 7, куди дістатися можна було виключно за перепусткою. Одному з мітингувальників вдалося відкрити браму і, саме, волинські атошники контролювали, щоб до прибуття нардепів зовнішній вхід знову не був замкнений.

Одночасно активісти заблокували двері у саме приміщення.

Зауважимо, що споруда була без відповідної державної атрибутики та інформаційних табличок, а люди, які намагались вийти – або ж повідомляли, що їх викликали сюди на допит, або ж відмовлялися назватись і швидко зникали за зачиненими дверима.

Як з’ясували згодом – двері кабінетів, де здійснювали допити й інші слідчі дії, були пронумеровані, однак на них були відсутні таблички з прізвищем і посадою працівників.

В подальшому мітингувальники в супроводі нардепів увійшли в будівлю та зустрілись з керівником цього підрозділу Володимиром Гуцуляком.

Обидві сторони акції прокоментували свою позицію журналістам 24 каналу.

«Оцей цирк із псевдоборотьбою із корупцією, коли всі злодії епохи Януковича живуть і наплодилась велика кількість нових злодіїв. А тут розгортається репресія проти тих, хто арештував «діамантових прокурорів» – проти Каська, Сакварелідзе. То я можу сказати від всіх присутніх, що це попереджувальна акція, це сигнал від народу керівництву держави. Або держава буде виконувати свої функції, або суспільство буде саме наводити порядок і брати під контроль процес очишення», — зазначив нардеп Семен Семенченко.

Своєю чергою прокурор ГПУ Володимир Гуцуляк повідомив, що не має зауважень стосовно «громадського арешту». Як він сказав, люди зайшли мирно і претензій з приводу їхньої поведінки немає.

«З приводу проваджень щодо Каська, Сакварелідзе, Шабуніна та Трепака я би хотів професійно пояснити. До пана Каська є обґрунтовані претензії з боку закону. Ми йому повідомили про підозру, суд обрав запобіжний захід. Обраний запобіжний захід ми не оскаржували, так як вважаємо його достатнім, щоб забезпечити правомірну поведінку усіх учасників процесу і розслідування. З приводу пана Шабуніна та Сакварелідзе кримінальних проваджень немає. Розслідують лише ймовірні факти заволодіння американськими коштами», — пояснив Володимир Гуцуляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Капець Показати IP 24 Квітня 2016 23:04
"«засекречений» департамент ГПУ", "вдалося відкрити браму" і "не має зауважень стосовно «громадського арешту»" якось не вяжуться. Це як так можна мирно відкрити браму в засекречений об'єкт? Чергова акція для тих хто не здатний думати?
freeShabala Показати IP 25 Квітня 2016 10:54
приходьте до мене на касацію 28-го на 10год у ВССУ! сподіваюсь на закриття провадження якого не мало бути..
Брама Показати IP 25 Квітня 2016 14:51
Придурки проплчені " мирно" проникають в кабінети але самі не знають що творять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus