USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Волинянин привчив зайця до людського хобі

12 Січня 2016 21:00
Заєць, який любить дивитися телевізор, шукає зайчиху. Вухань з незвичним хобі мешкає на Волині, у селі Городок Маневицького району. До незвичного для зайців заняття його привчив городоцьківський природолюб Іван Філюк.

Про це написав Сергій Цюриць на сайті Волинського обласного лісового та мисливського господарства.

- Шукаю зайчиху для зайця… Бажано, щоб любила дивитися телевізор, – розповів Іван Філюк. А відтак оповів незвичну історію.

Іван Степанович – за фахом лісівник, працював мисливствознавцем, тепер – інженер з охорони праці ДП «Городоцьке ЛГ». Свого часу відомчу квартиру поміняв на власний будинок, який збудував на околиці села біля колгоспного саду. Досадив ще й сто сосонок і берізок, щоб захищали садибу од вітрів, обзавівся пасікою, всілякою живністю, викопав ставочок, запустив рибу. Невдовзі помітив, що його обійстя облюбували бобри, занадились до ставка, перепланували на свій лад, нарили підземних ходів, наробили дамб, додаткові озерця та канали… Звісно, не забарилися об’явитися і білки… Про птаство годі говорити: у садку – кількасот яблунь і груш, є калина, інші дикорослі ягоди. Якось, косячи траву, знайшов мале зайченя. З того часу воно і живе у природолюба. З боязкого малюка виросло у спритного стрибуна, але упевнено тримається тільки поряд зі своїм рятівником.

– Дуже любить разом зі мною дивитися телевізор, – розповідає господар. – Всядеться на руках і з цікавістю спостерігає за тим, що відбувається на екрані.

Коли господареві потрібно відлучитися, телевізор зайчикові – за няньку. Харчується довговухий домашніми смаколиками. До нього звикли й інші мешканці садиби – кролі, птиця, хрюки.

– Ще б зайчиху де знайти, була б у мене заяча республіка.

Дружина Галина Григорівна до чоловікового захоплення ставиться з повагою. Хоча й зізнається, що ця його любов до диких мешканців вартувала їм риби у ставку. Бобри так каламутили воду, що навіть карасі там не вижили б. Втім, минулого спекотного літа у селі попересихали всі водойми, а їх ставок був з водою – бобри втримали, тож господиня мала чим рятувати городину.

Сам господар все життя присвятив охороні диких мешканців. Іван Філюк вважає, що звірі, риби і птаство також потребують людської любові і захисту. З цим погоджується і зайчик, що тихенько сидить на руках у природолюба. До цього Старого Нового року (фото ще осіннє) він добряче підріс, і шубку поміняв на білішу. Такий вухатий любитель телевізійних шоу – мабуть єдиний на цілу Україну. Як, втім, і сам господар, що навчив найду цьому людському хобі.

Сергій Цюриць. На фото автора: з вухатим

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
... Показати IP 12 Січня 2016 23:27
хороший зайчик,більше готуйте таких новин.Дякую
зайчиха Показати IP 13 Січня 2016 09:17
здоровенний заєць, крепкий, хочу такого. Телевізор готова дивитись із ним, тікі не футбол
н-дааа Показати IP 13 Січня 2016 14:45
дурня
Анонім Показати IP 13 Січня 2016 20:16
ІВАН - розумний і тут засвітився)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus