USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиньрада «звільнила» Табачника

23 Березня 2010 15:08
Депутати обласної ради більшістю вимагають звільнення міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.
Обранець Ігор Гузь нагадав присутнім, що народний депутат В’ячеслав Кириленко був першим, хто ініціював звільнення міністра освіти і науки Дмитра Табачника. «Ніхто не викликає таких емоцій, як Дмитро Табачник», - сказав Ігор Гузь. Він озвучив кільки цитат Табачника у пресі. Тези викликали гул присутніх у залі. «Ми повинні бути не менш одностайними, як із питання Степана Бандери», - додав Гузь.
Нардеп В’ячеслав Кириленко зауважив, що це питання набрало загальнонаціонального звучання. Тим паче, що Дмитро Табачник у своїх висловлюваннях ділить людей українців на сорти. Тому громадськість повинна прореагувати на призначення такого роду. «Політична земля горітиме під ногами таких міністрів», - сказав В’ячеслав Кириленко. Депутат Волиньради Сергій Слабенко запропонував, окрім Президента і прем’єр-міністра України, звернутися до кожного депутата Верховної Ради.
Голосування показало присутність у залі 42 депутатів. Проте за прийняття рішення проголосувало лише 40 депутатів і рішення не прийняли.
Це викликало обурення присутніх. Депутати попросили надати роздруківки із голосування. І закликали оприлюднити список: як хто голосував у пресі. Представники фракції БЮТ запропонували зібрати підписи від їхньої фракції, а також бажаючих обранців громади і відправити це у формі звернення від фракції на Київ.
Обранець громади Ігор Гузь, отримавши роздруківки, поніс їх голові ради Анатолію Грицюку. Депутат Сергій Слабенко узагалі запропонував розглянути це питання під №1 на наступній сесії. Гузь зауважив, що депутат Віктор Чорнуха відсутній у залі, а голосування показує, що він присутній. Мовляв, і Діброви немає. «Я присутній, я навіть карточку не рухав», - озвався із залу Віктор Чорнуха.
Анатолій Грицюк закликав програмістів, що обслуговують систему «Рада», врегулювати це питання. «Піаніно включається. Я бачу», - з посмішкою сказав Грицюк. Він додав, що Діброва поїхав до лікарні. Депутати вирішили розглядати інші питання, а потім повернутися до питання про Дмитра Табачника.
Із розглядом кожного наступного питання кількість депутатів у залі зростала. Спочатку їх стало 44, а потім 45. У підсумку, за звільнення Табачника з міністра проголосував 41 обранець громади, 2 утрималося і 2 – не голосувало.
Під час брифінгу депутат Верховної Ради В’ячеслав Кириленко зауважив, що Волиньрада ухвалила не останнє рішення, котре дає оцінку певним процесам у державі. «Будь-якому уряду вигідніше позбуватися таких міністрів, ніж платити ціну політичної напруги», - сказав Кириленко.
Депутати звернулися Президента України, Верховної Ради та прем’єр-міністра. У ньому зазначено: «Застерігаємо від провадження антиукраїнських ідей у гуманітарну сферу та заявляємо про готовність протистояти таким намірам. Ніхто не має права повертати Україну в минуле».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 23 Березня 2010 16:13
А Табачнику "по барабану" ця "мишина возня" Волиньради...
Вона експерт Показати IP 23 Березня 2010 18:27
Що залишається робити ситим, вгодованим жирним свиням Кириленку, Грицюку7 Видумувати проблеми з Табачником, Бандерою та ін. Не буде цих знайдуть інші. їх не цікавить стан доріг, вартість пального і добрив, зростання цін на цукор, стан 100 тис. безробітних в області. Хіба для цього збирають від нас податки, щоб годувати цих дармоїдів. Невже вони не усвідомлюють, що їм дана влада щоб служити людям,а не виконувати вказівки босів зі Львова, чи Києва. Давайте швидше Башкаленка, замість цієї онучі і розмані Романюка, може буде порядок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus