USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинська ДАІ просить водіїв пристебати ремені безпеки

28 Жовтня 2010 09:34
Імовірність смертельного наслідку для водіїв, які користуються ременем безпеки, зменшується в 2,11 раза, а для пасажирів – у 3,1.
Для тих, хто користується ременем безпеки, ризик загинути під час лобового удару зменшується в2,3 раза, і в 5 разів – при перекиданні автомобіля. Такі цифри навели в УДАІ УМВС України у Волинській області.
За статистикою, близько 60-70% смертельних наслідків ДТП сталися саме тому, що люди навмисне не скористалися ременями безпеки. Якщо перекласти абстрактні відсотки на звичну мову цифр, то виходить, що зі 100 загиблих людей 60-70 могли б залишитися живими. Щодо поранених під час ДТП, то 84% від загальної кількості усіх потерпілих, як правило, доставляються до лікарень з черепно-мозковими травмами. А застосування ременя безпеки практично виключає можливість травмування голови.
Досвід багатьох країн показав, що поради, благання та настанови не можуть бути більш дієвими, ніж покарання.
В Англії, мешканці якої відомі своєю дисциплінованістю, серйозно ставитися до засобу безпеки почали лише після введення обов'язкового його використання. Така ж картина спостерігалася в Швеції та Австралії, де після прийняття відповідного закону різко зменшилася кількість ДТП з тяжкими наслідками.
Досягли такого результату й завдяки встановленню значної суми штрафу за подібне порушення. Наприклад, у Великобританії це близько 500 фунтів стерлінгів, або 722 долари, в Ізраїлі – 380 шекелів, або 88 доларів.
В Україні ж порушнику, що їде без пристебнутого ременя, доведеться сплатити штраф від 51 до 85 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Водій Показати IP 28 Жовтня 2010 09:40
Сьогодні вранці біля старого ринку затор - обірвався контактний провід тролейбусної мережі. ДАІ і близько видно не було. Водії з порядком руху розбирались самі. ДАІ до ринку приїжджає в розгар роботи оштрафувати водіїв, яким не вистачило місця на маленькій парковці біля розрослого ринку. Так що Ваш заголовок ДАІ просить треба розуміти дай гроші.
Правопис Показати IP 28 Жовтня 2010 09:51
або 722 додари
Стас Показати IP 28 Жовтня 2010 12:56
Краще б ДАЇ пристібнули свої роти трохи і не гребли, а то вже позажиралися! Там де треба, їх ніколи нема!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus