USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинська влада вшанувала державний прапор. ФОТО

23 Серпня 2010 11:57
Церемонія підняття державного прапора відбулася 23 серпня на Київському майдані у Луцьку.

На урочисту церемонію прийшло декілька десятків людей, в тому числі працівники облдержадміністрації, представники різних установ і організацій, міщани.

Церемонія супроводжувалася маршем, патріотичними піснями та випуском у небо голубів, жовтих і блакитних кульок.

У короткому вітальному слові губернатор Борис Клімчук зазначив, що державний прапор це не лише символ держави, а й її душа.

«Під прапором боролися, під прапором вмирали, під прапором молилися, прапор берегли. Він пройшов через віки і він тепер з нами, піднятий тут на Київській площі… Нехай так буде на віки. Поки є герб, тризуб, прапор – є України», - зазначив він.












Довідково:

23 серпня - День державного прапора України. Свято встановлене в серпні 2004 року указом президента Леоніда Кучми на знак вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України. Відзначається щорічно 23 серпня.

Як сказано в статті 20 Конституції України, "державними символами України є державний прапор України, державний герб України і державний гімн України. Державний прапор України - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів".

У цей день на всіх державних будівлях прийнято урочисто піднімати український прапор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus