USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські козаки поїдуть «воювати» до Польщі

27 Березня 2010 12:47
Делегація волинян візьме участь у заходах із вшанування пам’яті учасників боротьби за незалежність України в місті Перемишль – святкуватимуть 600-річчя Ґрюнвальдської битви на теренах Польщі.

Про це на засіданні обласної ради Українського козацтва розповів її секретар Олександр Сокур.

Із його слів, волинська делегація складатиметься із учасників ВОГО «Козацьке Стрілецьке Братство». В Перемишлі відбудуться заходи із вшанування вояків УГА, армії УНР та УПА.

Щодо відзначення 600-річчя Ґрюнвальдської битви, то Олександр Сокур висловив пропозицію, щоб волинські делегати повезли із собою реконструйовані за історичними відомостями хоругви.

«У тій битві брали участь три волинських військових загони – Луцький, Ратнівський та Володимир-Волинський», – зауважив Олександр Сокур.

Довідково:

Битва під Ґрюнвальдом відбулась у 1410 році під час «Великої війни». Тоді воювали Польське королівство і Велике князівство Литовське, Руське і Жемайтійське проти Тевтонського ордену.

Розгромивши армію німецьких лицарів, польські і литовсько-руські війська - також волоські, татарські, силезькі, моравські та чеські загони на чолі з Яном Жижкою - звели нанівець намагання Ордену проводити політику експансії в Східній Європі, – повідомляє «ВП» .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus