USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни зможуть літати до Польщі з Рівного

12 Серпня 2016 12:35
Рівненський аеропорт, який з 10 липня запустив перші чартерні рейси, до Анталії, нині домовляється про регулярні перельоти до Любліна та Варшави. Наразі йдеться про два рейси на тиждень до Любліна. Вартість перельоту - від 20 до 50 євро, - повідомляє Волинська газета.

Влада Рівненщини, на відміну від Волині, своє летовище зберегла в дієздатному стані.

«Доки два волинських аеродроми відвернулися від цивільних авіаперевізників, а третій узагалі врізав дуба, сусіднє рівненське летовище не лише налагодило чартерні авіарейси в турецьку Анталію, але от-от запустить маршрути... у Люблін!

Це означає, що пасажирські літаки з волинянами будуть летіти над головами самих волинян, але жодного стосунку до нашої області не матимуть», - пише Світлана Кома на «Волинській газеті».

Газета «Рівне вечірнє» деталізувала нову ідею:

«Рівненський аеропорт домовляється про регулярні перельоти до Польщі. Відкрити рейс планує туроператор «TPG» разом з авіакомпанією «Bravo Airways», які наразі відправляють літаки до турецької Анталії з Рівного.



На фото прес-служби Люблінського аеропорту та Романа УСТИМЧУКА: сусіднє летовище в постійному русі.

– Наша делегація провела ділові зустрічі у Польщі, – розповів директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк. – Відбулися результативні переговори з керівництвом люблінського та двох варшавських аеропортів – імені Фредеріка Шопена та Модлін. Проте поки що йдеться про два рейси на тиждень до Любліна – у четвер та неділю. Вартість квитка становитиме 20-50 євро. Тривалість перельоту – 40 хвилин».

Нагадаємо: цивільний аеропорт в селі Крупа Луцького районуну фактично не діє, а реанімувати його, створивши спочатку комунальне підприємство Луцької міської, а потім і облради. так і не змогли.



На фото Район.Луцьк: Колишній цивільний аеропорт в Крупі, що поблизу Луцька, закрили в 1997 році

Військовий аеродром у Луцьку використовується лише армією.



На фото Волинських Новин: військовий аеродром у Луцьку

А третій потужний майданчик для авіаперельотів – в селі Жовтневому (Могильному) Володимир-Волинського району – розікрав український генералітет після того, як звідти забрали підрозділ армійських гелікоптерів, перебазувавши військову частину на Львівщину.

Тилові щурі діяли з розмахом: демонтували навіть злітно-посадкову смугу, будівництво якої розпочалося ще за Польщі, продовжилося «за перших совєтів» та німців, і завершилося вже після війни.



На фото Вісник+К: аеродром у Жовтневому, на якому сідав літак Хрущова, розікрали

Між тим влада Рівненщини своє летовище зберегла в дієздатному стані. А аеропорт у Любліні збудували взагалі в 2012 р., вирубавши величезну ділянку лісу: так приготувалися до Євро-2012. Наразі летовище розвиває нові напрямки, тож буквально цими днями перші пасажири відправилися на відпочинок у болгарський Бургас…

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час оперативної наради 25 липня повідомив, що військовий аеродром, що у передмісті Луцька, хочуть зробити й цивільним. З його слів, під час останнього візиту в Київ велося активне обговорення питання щодо розміщення на території військового аеродрому і цивільного водночас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
небайдужий лучанин Показати IP 12 Серпня 2016 13:09
коли буде адміністративне укрупнення областей. а це логічно , з огляду на обмеження коштів на уримання ОДА і інших непотрібних структур- Луцьк не має жодного шансу , розкрадено ,розбито все ,що буде мати вагу приприйнятті рішення , з чим всіх нас і вітаю! А хто у Крупі аеродрома прихватив?
АС до небайдужий лучанин Показати IP 12 Серпня 2016 15:27
Можна відновити малу авіацію потрібно роздавати ліцензіі направо і наліво і безкоштовно тоді і в ковель літати можа і володимир і світязь без проблем тим більше що б/у літаків закордоном валом маленьких
не лучанин Показати IP 12 Серпня 2016 14:58
Луцьк завжди був провінційним і надалі залишиться в кращому разі рай центром а лучани зі своєю жабою як завжди будуть заздрити сусідам... бо то ім гул заважає.то то щось інше мішає!Радійте!!!!
до АС Показати IP 12 Серпня 2016 16:16
Отак думає все керівництво Волині-тому селяни вже пересіли не на авто а на підводи! А Луцьк з таким підходом зможе пересісти на повітряні кулі яких" за кордоном валом" )))) полюхи і в Африці залишаться П-О-Л-Ю-Х-А-М-И!
Могильно Показати IP 12 Серпня 2016 16:29
Дякуємо Климчуку і Кривицькому що роздерибанили наш ареопорт у Крупі.
Степан Показати IP 12 Серпня 2016 17:01
ніщо не забуте! ніхто не забутий!
ровеняка Показати IP 12 Серпня 2016 17:09
Ну що провінціали,бажаєте літати?Сідайти на підводу і у перед..................
Рівне Показати IP 12 Серпня 2016 19:15
Аеропортів у містечках не буває-сидіть і мовчіть
Анатолій Показати IP 12 Серпня 2016 20:59
З центра Варшави до аеропорта ім.Шопена доїхати та залишити авто на стоянці займає 40-50 хв.- У час пік 1-1.2 год. До аеропорта в Рівному можна доїхати за 1 год. без порушень правил дорожнього руху. Так що висновок - аеродром практично в Луцьку. І над головою не гуде. Молодці сусіди. Буду звідти літати.
Марко до Анатолій Показати IP 17 Жовтня 2016 14:36
Сумнівно, що літаки з Рівного приземлятимуться в аеропорту ім.Шопена... Найймовірніше, вони летітимуть до Молдліна..
ага!!!до Анатолій Показати IP 12 Серпня 2016 21:15
ОЙ крутизна.Капец ! пальці віялом!))) Жуляни від центру міста 15- 20 хв тролейбусом!! і нікому не "ГУДЕ" бо в людей голови не для шапки як в тебе!
Анатолій до ага!!!до Анатолій Показати IP 12 Серпня 2016 22:04
Ой нитік. Підніми свою 5 точку з дивану і почни щось робити. З можеш і з Бориполя літати, а то сидиш ниїш як тобі погано на тролейбусі в жуляни їздити, а що ти зробив щоб щось для себе в кращу точку змінити.
думка до Анатолій Показати IP 15 Серпня 2016 19:23
Для того владу, керівництво ... і обирають, щоб за наші податки ці питання вирішували!!! Не можуть - ГЕТЬ Гунчиків, Романюків, Порошенків, Гройсманів...!!!
свідомий Показати IP 15 Серпня 2016 19:20
Не даремно львівяни і рівняни складають анекдоти про волиняк як про чукчей - все вірно! :) Нажаль... :( P.S. А про Крупу ви Гаврилишину подякуйте з колишнього Західінкомбанку, а що на військовий зазирають - ну то домовлятись треба, а не халяву роззявляти, бо він ніколи цивільним не був, а зараз часи які...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus