USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські політики від імені кандидатів пообіцяли селу багато грошей

21 Листопада 2009 15:02
Волинські представники політичних сил, лідери яких претендують на посаду Президента України, запевняють, що їх кандидати здатні вирішити проблеми українського села.
Дискусія, присвячена проблемам розвитку аграрного сектору, відбулася у Незалежному громадському прес-центрі «Волинський вибір-2010».
Захищати передвиборчу програму Юлії Тимошенко довелося голові Волинської обласної організації ВО «Батьківщина», керівнику передвиборчого штабу кандидатки Анатолію Грицюку.  Питання аграрного сектору, за словами Анатолія Грицюка буде зосереджене на розбудові доріг, розвитку медицини, будівництві газопроводів.
Згадав головний бютівець області і про пільгове кредитування фермерських господарств, запевнивши, що «несистемне фінансування аграрного виробництва перетвориться на повноцінне довгострокове кредитування».
Не заперечуючи, що показники врожайності нині нижчі, ніж у попередні роки, голова Волиньради запевнив, що Україна налагодить експорт зерна в інші держави і як приклад назвав проведення аналогічних переговорів із Російською Федерацією.
З тим, що влада підтримує селян, не погодився Сергій Ющак, керівник Волинського обласного виборчого штабу Сергія Тігіпка.  
«Однією рукою держава допомагає селу, а іншою – нищить. Дотації стимулюють низькі ціни на закупівлю сільгосппродукції», запевняє Ющак.
Очільник обласного виборчого штабу Тігіпка виходом називає вбачає у регулюванні державою цін на пальне, які щорічно піднімаються в «гарячу сільську пору», покращення інфраструктури села та прийнятті законів, які регулювали б право власності на землю.
Про село згадують тільки в ході передвиборчих баталій, зауважив представник Олега Тягнибока, голова ВОО «Свобода» Анатолій Вітів. «Чути від провладних партій про проблеми села трохи дивно, бо вони мали і час і можливості для реалізації своїх програм. Від того, що  уряд бачив, уряд знає, селянину не стало легше».
Щоб Україна знову стала «житницею Європи» Анатолій Вітів вважає, що селянину потрібно надати пільгові кредити і наводить приклад, що село в усьому світі є дотаційним. Проте, представник Олега Тягнибока говорить, що треба забезпечити контроль над видачею дотацій.
Про те, що в Україні досі не було жодної державної програми по підтримці села, запевнив координатор «Фронту змін» Арсенія Яценюка  на Волині Олександр Пиза.
«Держава не стимулює вітчизняного виробника. Ми змушені виплачувати зарплатню бразильському фермеру, в якого наша влада закупляє м’ясо», каже керівник «партії Яценюка».
На думку Олександра Пизи, Україні потрібна «серйозна політика», налагодження експортних, а не імпортних зв’язків з іншими країнами світу та залучення інвесторів.
А голова ВОО Партії Регіонів Олександр Башкаленко впевнений, що розвиток аграрного сектору стимулюватиме державне фінансування, якуе буде достатнім за президента Віктора Януковича.
«Аграрне питання можна вирішити за допомогою своєчасних виплат державних дотацій та компенсацій інвесторам АПК. А зараз на Волині що? В шість разів зменшилось поголів’я худоби, немає фінансування фермерів, а із запланованого одного мільйона пільгових кредитів Волинь профінансувала 40 тисяч» - сказав  Башкаленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
seal Показати IP 21 Листопада 2009 15:26
Ну що ж. Виборча гонка переходить з фази самореклами на білбордах до фази більш конкретної боротьби за електорат. Тепер ми будемо звідусіль чути про золоті гори, молочні ріки та кисільні береги, різке покращення життя вже сьогодні - зробіть тільки правильний вибір. А пройдуть вибори і всі ті обіцянки, як завжди забудуться. Знайдеться маса причин щодо неможливості їх виконання. І селяни знову залишаться зі своїми проблемами наодинці.
Юка Показати IP 21 Листопада 2009 15:31
хоча у словах кожного з кандидатів є раціональне зерно правди, всі бачать реальні проблеми аграріїв,однак обіцянки так і лишаються обіцянками до наступних виборів
вого КРОК Показати IP 21 Листопада 2009 15:41
Питання:Чому неможливо провести повноцінний статевий акт на залюдненій площі? Віповідь:Дістануть порадами!!
OrestN Показати IP 22 Листопада 2009 11:14
вкрай дивно видаються розмови про проблеми селян які ведуть білосердешні можновладці. Панове, ви при владі, мали можливість навести порядок, виконати свої обіцянки, але знову нічого не довели до ладу. Селяни бачать лише піар і обман.
Дядечко Показати IP 22 Листопада 2009 12:38
Всі обіцяють, вона - працює.
Ceed Показати IP 23 Листопада 2009 09:47
ВОНИ ОБІЦЯЮТЬ - ВОНА ПРАЦЮЄ!
Таня Показати IP 23 Листопада 2009 17:04
Нічого дивного. Все як завжди, перед виборами згадуємо про проблеми села і соціально незахищених... От тільки за стільки років незалежності мало що змінюється на краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus