USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські правоохоронці дізнавалися, чим займаються учні на канікулах

9 Листопада 2010 16:30
890 правоохоронців та понад дві сотні представників адміністрацій шкіл з 25 по 31 жовтня перевіряли місця концентрації молоді.
Цю профілактичну операцію умовно назвали «Канікули» і провели її з метою забезпечення соціального і правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів з боку неповнолітніх і відносно них, профілактики бродяжництва, жебрацтва та інших негативних проявів на території області під час осінніх шкільних канікул, повідомили у ВЗГ УМВС в області.
Працівники міліції перевірили 129 місць концентрації молоді. Окрім цього, 529 неповнолітніх, які перебувають на обліках в підрозділах УМВС області, умовно засуджені, достроково звільнені, ті, що вживають наркотичні засоби, були перевірені міліціонерами за місцем проживання. З ними та їхніми батьками проведено профілактичні бесіди.
За місцем проживання перевірили і неблагополучні сім'ї. З батьками провели роз'яснювальну, правовиховну роботу.
Щодо батьків, які зловживають спиртними напоями, вживають наркотики, не забезпечують належного догляду за дітьми та їх виховання, втягують їх у жебрацтво, іншу протиправну діяльність, було складено 19 протоколів.
Як розповів старший оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області Микола Побережнюк, за період проведення операції «Канікули» правоохоронцями затримано 49 підлітків, з яких 11 – віком до 16 років, що перебували без догляду дорослих, 12 – за злочини, 26 – за адміністративні правопорушення, в тому числі 15 – за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП, 5 – за ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП.
Із числа затриманих дітей п’ятьох поміщено до притулку для неповнолітніх, 1 – в медичний заклад, 2-х арештовано та 41-го повернуто батькам або опікунам.
За час проведення операції виявлено два злочини, передбачені ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України, що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus