USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські рятувальники тренувались гасити пожежі в умовах низьких температур. ФОТО

4 Грудня 2010 17:31
Тактико-спеціальні навчання підрозділів пожежно-рятувальних та спеціалізованих служб Турійського району пройшли 3 грудня на Волині.

Про це повідомили у прес-службі ГУ МНС України у Волинській області.

3 грудня близько 14:30 в селищі Турійск Волинської області на підприємстві, яке здійснює виробництво комбікорму для сількогосподарських потреб, трапилась пожежа. Через порушення технологічного процесу полум’я спалахнуло в одному з п’яти силосів для зберігання зерна ємністю 150 тон. На час прибуття підрозділів МНС, вогонь охопив понад 300 м3 біомаси і загрожував перекинутись на сусідні споруди та склади.

Технологічний процес одразу зупинили, адміністрація організувала евакуацію персоналу.

Такою була легенда проведення тактико-спеціальних навчань підрозділів пожежно-рятувальних та спеціалізованих служб Турійського району по ліквідації пожежі на території одного з найбільших промислових об’єктів району.

Першими в боротьбу з вогнем вступила добровільна пожежна дружина підприємства, подавши воду на гасіння за допомоги мотопомпи.

Підрозділи служби «101», які прибули вже через 5 хвилин, встановили пожежний автомобіль на водойму і піднявшись на висоту 12 метрів по стаціонарній драбині, подали водяні стволи на «гасіння» умовної пожежі та охолодження сусідніх силосів із зерном.

Ці навчання проводились в умовах низької температури навколишнього середовища, тому рятувальники особливу увагу приділили дотриманню техніки безпеки при пересуванні по слизьких драбинах та металевих конструкціях на висотах, а також дії по запобіганню замерзання пожежних рукавів і з’єднувальних гайок.

В підсумку начальник головного управління МНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук наголосив, що незважаючи на складні погодні умови, рятувальники повинні завжди гасити пожежі чи ліквідовувати інші події на «відмінно».

А для цього такі навчання будуть проводитись систематично і кожен керівник районного гарнізону повинен особисто дбати про підвищення рівня професійної майстерності підпорядкованих підрозділів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus