USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинському бізнесу готують податкові реформи

8 Січня 2014 10:19
Обговорити декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб волинському бізнесу пропонує ГУ Міндоходів України.

Як повідомили у прес-службі відомства, Міністерство доходів і зборів України запрошує громадськість долучитися до обговорення концепції реформи декларування доходів громадян.

У повідомленні йдеться, що в основу концептуальних засад реформи покладені світові практики декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб, зокрема, у США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії, Сінгапурі та інших.

До слова, до обговорення пропонується не готовий законопроект, а концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів.

«Зокрема, ми прагнемо почути думку громадськості, по-перше, з питання розумного обмеження «загальності». Звичайно, що процес декларування стосуватиметься не усіх 44,5 мільйонів фізичних осіб-платників податків, зареєстрованих в Україні. Ми повинні разом обрати критерії для обмеження кола громадян, які подаватимуть декларації.

По-друге, потребує досконалого аналізу один з основоположних принципів реформи - необхідність подання «разової декларації», якою ми пропонуємо підвести рису під минулим і почати взаємовідносини із платниками з чистого аркуша, спираючись на взаємну довіру та повагу.

Ці та інші елементи реформи ми закликаємо громадськість разом проаналізувати, щоб сконструювати найбільш оптимальну для України модель декларування доходів.

Ми закликаємо усіх – незалежних експертів, громадські організації, бізнес-асоціації, громадян з активною позицією – до фахового і конструктивного діалогу. Зі свого боку запевняємо, що жодне рішення не буде прийняте, жоден законопроект не буде сформований без врахування вашої думки», йдеться у повідомленні.

Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів.

Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus