USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Волинських медиків застерігають перед зривом мобілізації

17 Лютого 2015 19:00
Претензії керівництва управління охорони здоров’я викликало те, що відсотки військовозобов’язаних, направлених на додаткове обстеження, дуже різняться залежно від району області.

Про це йшлося під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації 17 лютого.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДАІгор Ващенюк, оскільки Україна перебуває у стані війни, важливою частиною роботи медиків є проведення медичного огляду військовозобов’язаних, які підлягають мобілізації. Він наголосив, що вимагає від головних лікарів продовжувати особистий тотальний контроль за цим процесом, тому що лікарі, з одного боку, не повинні відправляти на війну хворих, а з іншого – не можуть допустити зриву мобілізаційних завдань.

Наприклад, в одному з районів області, з понад 200 осіб, які пройшли медичний огляд, 52% визнані придатними і лише 1,9% відправили на додаткове обстеження. В іншому – з майже такої ж самої кількості тих, хто пройшов обстеження, придатними визнали 35,7%, а на додаткове обстеження направили 62%. Такої різниці у цифрах, з його слів, бути не може – це питання кваліфікації лікарів чи, можливо, неякісної роботи військкоматів.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець зауважила, що перед медиками стоять надвисокі вимоги під час мобілізації, тому рекомендовано до обстежувати військовозобов’язаних у максимально стислі терміни, працюючи «денно і нощно». Вона наголосила, що не потрібно затягувати результати аналізів та проведення медичних процедур.



«Буває таке, що здорових відправляють на дообстеження, а хворих відправляють в навчальний центр. В роті у людині два нижніх зуба, а людину відправляють в навчальний центр? Не називатиму район, але це посміховисько», - обурилася Світлана Мишковець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus