USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинських благодійників об’єднають в єдиний центр

25 Червня 2010 14:46
У Волинській облдержадміністрації 24 червня відбувся Форум молоді Волині.

Про це повідомили співорганізатори форуму - Волинська обласна молодіжна громадська організація «Центр Ефективної Комунікації».

Як розповіла голова організації Оксана Лойко, учасники Форуму обговорили низку проблем громадських організацій та органів студентського самоврядування.

«Прозвучала пропозиція звернутися у Міністерство сім’ї та молоді з проханням спростити звітність та процедуру відкриття рахунків у Держказначействі для громадських організацій. Адже, щоб відкрити рахунок для отримання коштів від управління сім’ї та молоді, організаціям треба пройти складну процедуру», - пояснила Лойко

Учасники форуму обговорювали і проведення щорічних конкурсів проектів.

«Багато громадських організацій говорили про те, що потрібно більш відкрито формувати склад комісії. Бо щороку проекти відбирають одні й ті ж самі члени конкурсної комісії. Також прозвучало прохання більш відкрито пояснювати: чому той чи інший проект не отримав фінансування. Бо не всіх задовольняло пояснення-відмови конкурсної комісії», - розповіла голова ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації»

Крім того, на Волині планують відкрити єдиний обласний Благодійний центр, на базі якого відбуватимуться усі благодійні акції. Центр повинен об’єднати усі благодійні громадські організації, релігійні общини, студентські ради.

«Створення такого Центру підвищило би довіру населення до проведення різноманітних благодійних акцій. Крім того, обговорювали і те, що варто більш відкрито звітуватися перед громадою про використання благодійних коштів. Таким чином, ми зможемо подолати недовіру населення», - розповіла Лойко.

Обговорювалось на форумі і студентське самоврядування. Зокрема, учасники відзначали, що студради на Волині створюються здебільшого не з ініціативи самих студентів, а, так би мовити, «з-під палки». Мовляв, ректори отримують вказівку «зверху» і стимулюють створення студрад.

На форум молоді Волині були запрошені гості з Польщі. Зокрема, прибув голова Студентського уряду Католицького університету Любліна Любомир Шерстюк. Волинські та польські студенти домовилися про співпрацю та створення спільних проектів. А Любомир Шерстюк запросив форумчан на спільний україно-польський семінар, який відбудеться на Світязі.

Співорганізаторами форуму виступило управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації. Проте, на форум не запросили представників управління у справах сім’ї, молоді та спорту Луцької міськради.

«Я знаю, що міську раду не запрошували, але чому – мені не відомо. Проте, міське управління проводить власні заходи до Дня молоді. Можливо, це причина», - припустила Лойко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus