USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських зубрів рятуватимуть під наглядом громади

22 Березня 2010 09:31
На спільному засіданні спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства, державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області та громадських організацій ухвалений проект підтримки відродження зубрів на Волині.
Йшлося про узгоджені дії та об\'єднання зусиль, спрямованих на збереження популяції поліського лісового велетня. Перший заступник начальника обллісоуправління Анатолій Гетьманчук розповів про регіональну програму, розроблену обласним управлінням, державним підприємством «Мисливське господарство «Звірівське» та Київським созологічним центром.
Програмою передбачено місцеву популяцію поповнити плідниками з інших регіонів України, зокрема Вінничини. Голова обласного Товариства охорони природи Микола Мельник наголосив, що червонокнижний звір потребує негайної допомоги з боку людини.
Гострі дискусії за участю екологів, мисливствознавців, представників громадських організацій засвідчили, що природоохоронці вболівають за відродження волинської популяції зубрів.
Проект одноголосно підтримано та узгоджено подальші дії у справі збереження красеня Волинських пущ, - повідомляє Український лісовод.
Довідково:
Зубр, популяція якого наприкінці 80-х років у Волинській області досягла понад 200 тварин, може повністю зникнути.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus