USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян відзначили на фестивалі «Кінокімерія-2010»

21 Жовтня 2010 11:15
У Херсоні під патронатом Міжнародної спілки непрофесійного кіно UNICA відбувся V Міжнародний фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія– 2010», в якому взяли участь волинські кіномитці.

Загалом на фестивалі було представлено 160 фільмів різного гатунку, якості й тематичної спрямованості аматорами з усієї України, а також – із Австрії, Великобританії, Македонії, Сербії, Франції, Естонії, Грузії,Узбекистану та Росії. Серед членів журі був заслужений працівник культури України, член НСКУ, режисер Народної аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко.

Учасники боролися за винагороди у шести номінаціях. Дипломи за участь у фестивалі отримали представник Волинської обласної творчої дитячої студії «Боривітер» Олена Лукашевич за фільми «Ягідні пісні», «Ти не згасла, зоре ясна», представник аматор-студії «SHOoT» Світлана Зозуля за фотофільм «Діти мертвого міста», присвячений місту Прип’ять і його «дітям-графіті» та представник кіностудії «Волинь» Віталій Герасимлюк за фільм «Цілитель воленьки або Рецепти мужності патріота».

Борис Ревенко та Світлана Зозуля отримали ще й відзнаки та пам’ятний приз VI Всеукраїнського фестивалю екранних мистецтв ім. Данила Сахненка «Дніпро-Cinema».

«Учасники цього фесту, молоді й креативні аматори з усієї України, приїхавши у свої рідні міста, уже спілкуються в інтернеті та планують підготувати колективний лист організаторам «Кінокімерії» зі своїми побажаннями та пропозиціями на наступний фестиваль. Зокрема, зробити жорсткішим відбір конкурсних робіт, адже на переглядах одразу ж відчувається, що варте уваги, а що – просто вганяє в сон і навіть депресію», - розповіла Світлана Зозуля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus