USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянам продають неякісні ліки, – прокуратура

28 Грудня 2010 09:25
На Волині було допущено випадки реалізації волинянам субстандартних, тобто неякісних, лікарських препаратів.
Це сталося, оскільки Держінспекція якості лікарських засобів у Волинській області зволікала з прийняттям рішень про заборону або зупинення обігу лікарського засобу певної серії, який за результатами лабораторного дослідження був визнаний субстандартним. Про це повідомила прес-секретар прокурора області Наталка Мурахевич.
Мають також місце порушення вимог Порядку відбору зразків для лабораторного аналізу під час здійснення державного контролю якості лікарських засобів.
У більшості із перевірених випадків відібрані зразки лікарського засобу передавались до лабораторії протягом 4-5 робочих днів, а не одного.
До таких висновків дійшла прокуратура Волинської області, провівши перевірку дотримання вимог чинного законодавства щодо здійснення контролю Державною інспекцією якості лікарських засобів в області.
Перевірка також встановила, що посадові особами Державної інспекції при проведенні перевірок на підконтрольних об’єктах допускаються порушення правових та організаційних засад, основних принципів і порядку здійснення держнагляду у сфері господарської діяльності.
Начальнику Державної інспекції якості лікарських засобів в області внесено подання про усунення порушень законодавства.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus