USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Волинянам заборгували понад 22 мільйони зарплати

26 Квітня 2010 18:07
Із початку року близько семи тисяч волинян не отримали заробітну плату.

Про це на колегії Волинської прокуратури розповів заступник прокурора області Василь Куренда.

«На перше квітня на Волині заборгованість із виплати зарплати становить понад 22 мільйони гривень. Із них більше 15 мільйонів завинили працівникам економічно активні підприємства», - розповів Куренда.

Рекордсменами стали підприємства Луцька – вони заборгували 6,5 мільйона гривень. Серед боржників – Луцьке підприємство електротранспорту, ЖКП № 3 та підприємство «ПІК».

На другому місці в рейтингу порушників - ковельські підприємства, які не виплатили своїм співробітникам майже три мільйони гривень.

Далі йдуть підприємства Нововолинська. Вони не можуть виплатити людям два з половиною мільйона.

Уже з початку року прокуратура порушила 21 кримінальну справу відносно недобросовісних роботодавців. 14 справ скеровано до суду. А відшкодовано працівникам 14 мільйонів гривень заборгованостей.

Є випадки, коли керівники підприємств-боржників звільняють працівників, щоб помститися за скарги про зарплату.

«Торік у грудні прокуратура порушила кримінальну справи проти ТзОВ ВКФ «Луцьккондитер» за невиплату працівникам заробітної плати.

Під час перевірки було виявлено, що виконуюча обов’язки директора Вох С.Ю., дізнавшись, що до прокуратури надійшла колективна заява, безпідставно звільнила вісьмох працівників.

Відносно цього керівника порушена кримінальна справа за звинуваченням у грубому порушенні законодавства про працю», - розповів Куренда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus