USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни не поспішають робити щеплення від грипу

19 Жовтня 2010 15:03
Мешканці Волині неохоче роблять щеплення від грипу – поки таких добровольців нараховується лише 135 осіб.
Тим часом медики закликають вакцинуватися, адже, за їх словами, це найбільш ефективний засіб профілактики хвороби. І пропонують громадянам проводити імунізацію за власний кошт. А для щеплення окремих категорій громадян вишукують гроші у бюджеті.
«Найбільш вразливі категорії населення – це діти зі шкіл-інтернатів, з будинку дитини, дитячих будинків, особи похилого віку соціальних закладів, медпрацівники ФАПів, приймальних, інфекційних відділень, санепідемслужби... – повідомила головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко під час прес-конференції 18 жовтня. – Для щеплення цієї категорії в області потрібно вишукати кошти в сумі більш як півмільйона гривень».
Так, управління освіти і науки облдержадміністрації передбачило понад 140 тисяч гривень для щеплень вихованців шкіл-інтернатів, каже заступник начальника управління Валентина Загрева. «Вишукуємо спонсорські кошти для педагогічних працівників, які контактують з усіма дітками в інтернатних установах», – додала вона.
Крім того, працівники деяких установ і організацій мають пройти щеплення від грипу централізовано. «Захищені повинні бути працівники торгівлі, громадського харчування, перевізники. Також повинні бути щепленими працівники птахофабрик. Власники повинні вишукати кошти, і відповідні листи ми їм направили», – повідомила Наталія Янко.
Директор державного торгово-виробничого підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк каже, що близько 50 установ Волині подали їм такі заявки на 2 тисячі доз вакцини.
Нині в аптеках області можна купити дві вакцини, які діють на штами вірусів, що будуть циркулювати у найближчий епідсезон. Це, за словами Півнюка, – «Ваксігрип» та «Інфлувак». Перша коштує 59 гривень 15 копійок, друга, каже він, трохи дорожча – близько 80 гривень.
Однак відпуск вакцин в аптеках проводитиметься лише за навності у покупця сумки-холодильника чи термоса з холодильним елементом, зазначила Наталія Янко.
Тому, кажуть медики, простіше провести вакцинацію, звернувшись у поліклінічний заклад. «В нас відпрацьований механізм з аптечною мережею, і пацієнтові не потрібно ходити із сумкою, щоб зберегти холодовий ланцюг», – зазначає головний лікар Луцької міської поліклініки №1 Ігор Гнетньов.
Також, каже він, у медичній установі є можливість виїхати безпосередньо в колектив, якщо є приміщення, пристосоване до проведення імунізації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Остап Показати IP 19 Жовтня 2010 15:46
Не довіряю я цим щепленням!
Вікторія Показати IP 28 Жовтня 2010 17:19
Я хочу зробити щеплення від трьох штамів грипу, та ось знайти у Луцьку медичну установу, де це можна зробити-виявляється проблемою.Так що справа не завжди в бажанні чи небажанні, а в можливості проведення вчасної вакцинації(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus