USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З контрабандою цигарок на волинському кордоні все гаразд?

21 Січня 2010 13:59
З початку дії Місцевого прикордонного руху, себто спрощеної процедури перетину українсько-польського кордону, що діє з липня 2009 року консульство Республіки Польща в Луцьку видано близько шести тисяч дозволів та тринадцять відмов.
Про це розповів консул Республіки Польща в Луцьку Анджей Кухарук.
«За даними Львівського та Луцького консульств за виданими дозволами з липня 2009 року українці перетинали кордон 380 тисяч разів. Порушень під час перетину кордону виявлено не було. Був лише один випадок, який стосувався дозволу, виданого Львівським консульством», - розповів консул Республіки Польща в Луцьку Анджей Кухарук.
Як повідомляли раніше «ВН», країни ЄС скаржаться Польщі на навалу контрабандних цигарок, яка призвела до збитків. Брюссель звинувачує Польщу в тому, що її територія стала транзитом для контрабанди цигарок зі східного кордону.
Проблема набуває значних масштабів, і Єврокомісія планує виділити 32,8 млн. євро на боротьбу з контрабандою сигарет на східному кордоні Європейського Союзу, писала польська газета Rzeczpospolita. Продаж нелегальних сигарет, які найчастіше потрапляють на територію ЄС з Польщі через Україну і Білорусь, щорічно завдають збитків на суму близько 7 млрд. євро.  Це 10% всього легального ринку 27 країн Євросоюзу.
Кошти виділять в першу чергу на облаштування східного кордону Євросоюзу, який де-факто є кордоном Польщі з Україною та Білоруссю. Зокрема, кошти буде витрачено на спеціальні великі рентген-апарати, які дозволять «просвічувати» вагони та вантажівки, а також на збільшення кількості митних служб та додаткову техніку.
Представники Луцького прикордонного загону стверджують, що введення в дію Угоди про Місцевий прикордонний рух не збільшило кількості перевізників контрабандних товарів через польсько-український кордон.
За словами начальника групи відділу природного контролю штабу Луцького прикордонного загону, майора Павла Манецького, після введення в дію Угоди суттєвих змін у боротьбі з контрабандою не сталося.
«Нічого страшного, коли людина перевозить через кордон дозволену норму цигарок та алкогольних напоїв. Громадяни Польщі також приїжджають в Україну за покупками і залишають гроші в нашій державі», - пояснює Манецький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus