USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За чисту воду для волинян платитиме ЄС. ФОТО

30 Листопада 2013 09:11
Другий етап проекту модернізації водопроводу у Володимирі-Волинському, що здійснюватиметься з залученням коштів Євросоюзу, презентували у Львові.

Проект «Чиста вода в гирлі річки Буг - транскордонна система подачі води в містах Грубешів та Володимир-Волинський - Етап II» презентували під час підсумкової річної конференції «Транскордонна капіталізація» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007 – 2013, що відбулася 28 листопада у Львові.

Проект реалізовують з 2011 року, на його першому етапі об’єднали документацію для міст Грубешова та Володимира-Волинського. Так, для Грубешова розробили проектно-кошторисну документацію на 23 кілометри водопроводу, для Володимира-Волинського - на 10 кілометрів.

Перший етап проекту мав бюджет понад 410 тисяч євро і в його рамках розробили не лише документацію, відбулися конференції та зустрічі, куди запрошували експертів, показували та пояснювали мешканцям, в чому полягатиме проект і як потрібно використовувати доступну воду. Завдяки результатам, яких досягли упродовж першого етапу проекту, гміна міста Грубешів підписала 18 квітня цього року грантову угоду на реалізацію другого етапу проекту.

Як розповів заступник бургомістра міста Грубешова Павел Перельмутер, проект передбачає модернізацію водогонів, тобто те, що було в землі, зношене, замінять, використовуючи такі матеріали, як асбест, ПВХ та залізо. Нині у Володимирі-Волинському є водоочисна станція, модернізацію якої здійснюватимуть у рамках проекту.






Він розповів, що перед реалізацією цього проекту місто Грубешів виконало місцевий проект, профінансований з європейських фінансових засобів, він був спрямований на створення станції очищення каналізаційних стоків. У зв’язку з цим поляки хотіли б поділитися з давнім партнером Володимиром-Волинським, з яким місто співпрацює багато років.

«Грубешів та Володимир-Волинський – міста-близнюки з протилежних боків Бугу, пов’язані культурно, історично та всіма стосунками, зокрема родинними, тому нам потрвбно акцентувати на правильній співпраці та розвитку регіону», - наголосив Павел Перельмутер.

Він продемонстрував світлини водоочисної станції в Грубешові, у якій використовують фільтри світового рівня якості.





Головною метою проекту є збільшення доступності води для мешканців та установ міст Володимир-Волинський та Грубешів через добудову 10 289 метрів водопроводу в Грубешові та будову 2860 метрів водопроводу та модернізацію водоочисної станції у Володимирі-Волинському.

Загальна вартість проекту становить 4 мільйони 101 тисячу євро, з джерел Євросоюзу профінансують 3 мільйони 650 тисяч євро.

Віце-бургомістр Грубешова повідомив, що у місті вже провели тендер та мають надійну фірму-виконавця. Проект доволі складний у плані виконання, тому що місто розташоване на підземеллях. З його слів, для Грубешова це найскладніший проект з усіх, які виконувалися дотепер. У Володимирі-Волинському тендер розпочнеться у п’ятницю, 29 листопада.

«Тендери – це важка справа, дуже серйозно підходьте до тендерних пропозицій, тому що потрібно ретельно ставитися до будівельних матеріалів та виконавців. У проекті є одна умова – все повинно бути виготовлено з матеріалів найвищого ґатунку», - звернувся до українських партнерів Павел Перельмутер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus