USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За «двісті кіль» отрути Клімчук звільнить двох чиновників

16 Серпня 2010 13:03
Поки область не позбудеться 72 тонн отрутохімікатів, гроші обласного природоохоронного фонду на жоден інший напрямок використовуватись не будуть.

Про це говорили 16 серпня під час апаратної наради в голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Заступник губернатора Віталій Карпюк повідомив, що перелік видатків з обласного фонду охорони природного середовища в Міністерство охорони навколишнього середовища був поданий вчасно.

Карпюк додав, що документи були погоджені між губернатором Борисом Клімчуком та головою обласної ради Анатолієм Грицюком. Зараз же папери опрацьовуються у міністерстві, після чого надійдуть у Кабмін для затвердження, розповів посадовець.

Начальнику головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Юрію Куцу та начальнику управління агропромислового розвитку Юрію Горбенку Карпюк наказав ретельніше зайнятися цільовим використанням коштів природоохоронного фонду.

«Поки не будуть вивезені отрутохімікати з області, я вважаю, що ні копійки на інші природоохоронні заходи коштів видаватись не буде. Сьогодні цю роботу треба розпочати», – наголосив Карпюк.

Підтримав свого заступника й губернатор, нагадавши про 72 тонни отрутохімікатів, які перебувають в обласному реєстрі.

«Я хочу сказати Горбенку і Куцу, якщо, не дай Боже, двісті кіль залишиться після цього, дві заяви я на стіл получу. Я втомився. Я їхав з області в 2001 році. Ми тоді два мільйони взяли за втрату земель сільськогосподарського виробництва від Локач і кинули гроші на ці діла. Мене тоді запевняли, що все ажур. Приїхав через вісім років – 72 тонни ще балтаються. Що робили вісім років, куди гроші природоохоронного фонду тратили? На семінари, на книжки, на шо?», – висловився Клімчук.

Розповів губернатор і про свіжі дані ревізії, які він отримав 14 серпня.

«Я отримав в суботу дані ревізії по попередніх роках. Там нецільове використання за мільйони гривень сягає. Є речі очевидні – отрутохімікати, каналізування території, підготовка проектів і полігони твердих побутових відходів. Гроші фонду сюди повинні тратитись», – пояснив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 16 Серпня 2010 14:47
"куди гроші природоохоронного фонду тратили? На семінари, на книжки, на шо" - а вы не знаете куда? На дачи, на квартиры, на дома, на любовниц, а еще: машины, яхты, турпоездки итд... Странный вы, Борис Петрович.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus