USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За расизм і релігійну нетерпимість в Україні садитимуть на вісім років

6 Листопада 2009 11:28

Верховна Рада ухвалила зміни до Кримінального кодексу України, які передбачають тюремне ув’язнення через расову, національну та релігійну ворожнечу. Про це 6 листопада повідомляють «Волинські новини».
Кримінальне покарання регламентує Закон \"Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості\", прийнятий парламентом 5 листопада.
Відтепер «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв\'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного і соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, караються штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п\'яти років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого».
Ті ж дії, що поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, караються штрафом від 500 до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п\'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Якщо подібні злочини вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, винні караються позбавленням волі на строк від п\'яти до восьми років.
За покарання расистів і релігійних екстремістів проголосували 312 із 434 народних депутатів, зареєстрованих у парламентській сесійній залі, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Коля Показати IP 6 Листопада 2009 12:36
це щоб заткнути таких як Ратушняк
+ Показати IP 6 Листопада 2009 12:51
Тепер у нас вільно будуть себе почувати різні Аделаджі і тп наволоч.
111 Показати IP 6 Листопада 2009 12:58
А як будуть визначати етнічну належність людей, якщо в наших паспортах відмінили графу "національність"? Якщо мене обізвуть "хохлом", а я насправді росіянин, то це образа чи ні?
Дядечко Показати IP 6 Листопада 2009 15:58
а чому вісім? може зразу розстріл чи 25 років таборів? за те що Аделаджі банан даси...
Софі Показати IP 6 Листопада 2009 17:49
Ще й як садитимуть! Так, як і всіх злочинців у нашій країні! У крісла депутатів та начальників!
Гуцул Показати IP 6 Листопада 2009 21:35
Ну прийняла Рада зміни і прийняла. Людям терпимим до іншої національності до цього немає жодної справи, а бандитів, що здійснюють свої злочини на расовому, національному і релігійному грунті, ці зміни не зупинять.
alex Показати IP 7 Листопада 2009 00:29
Коли церква об"єднається, тоді не буде в нас релігійних екстремістів.
Іван Показати IP 7 Листопада 2009 12:03
Так,за смерть байкера в Криму синкові депутата 2 роки умовно,а по цьому закону до 5років???Що, дорожче чим життя??
OrestN Показати IP 9 Листопада 2009 12:57
церкви ніколи не об"єднаються. бо у кожній церкві свій устав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus