USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За смерть 21-річного хлопця винного підприємця засудили умовно

10 Грудня 2009 12:24
Старовижівський районний суд засудив місцевого підприємця Михайла, якого визнали винним у загибелі на приватній пилорамі 21-річного працівника Олександра. Хлопець помер через нещасний випадок – на нього впала шестиметрова колода.
 
Трагедія трапилася в червні нинішнього року в селі Яревище. Підприємець найняв для розпилювання колод на лісопильній рамі трьох чоловік, із якими не уклав трудові договори. Вантажили стовбури на естокаду трактором ТМЗ-82, який був неправильно переобладнаний для підіймання колод та їх транспортування. Якоїсь миті трос зісковзнув із підвішеної шестиметрової колоди. Зрізане дерево зі всього маху вдарило Олександра в грудну клітку. Хлопець помер через травму.
 
Справу розслідувало обласне управління Держгірпромнагляду. На їхню вимогу районна прокуратура порушили карну справу проти підприємця через порушення техніки безпеки на пилорамі. І сьогодні Старовижівський райсуд визнав підприємця винним у смерті хлопця. За вироком, його оштрафовано на 510 гривень і позбавлено волі на три роки шість місяців. Проте, на підставі відповідного законодавства, підприємця звільнено від тюрми, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину.
 
Заодно, із засудженого стягнено в користь батька потерпілого 33 тисячі гривень моральної шкоди, - розповіла прес-секретар Держгірпромнагляду у Волинській області Наталія Чайковська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 10 Грудня 2009 14:44
троє молодиків, які погодились на нелегальний заробіток, мали розуміти на що йдуть. от вам ще одна повчальна історія про те, як не слід влаштовуватися на роботу.
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 13:55
Звичайно вони самі винні, але це не виправдовує власника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus