USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За смерть 21-річного хлопця винного підприємця засудили умовно. Вирок скасовано. ОНОВЛЕНО

10 Грудня 2009 13:35


За поданням прокуратури області скасовано вирок Старовижівського райсуду, згідно з яким підприємця Михайла визнали винним у загибелі на приватній пилорамі 21-річного працівника Олександра. Хлопець помер через нещасний випадок – на нього впала шестиметрова колода.
Як роз’яснили в обласній прокуратурі, батьки загиблого хлопця оскаржили рішення суду. Відтак, ухвала суддів скасована. Незабаром відбудеться нове судове засідання, на якому буде ухвалений остаточний вирок.
 
Нагадаємо, трагедія трапилася в червні нинішнього року в селі Яревище. Підприємець найняв для розпилювання колод на лісопильній рамі трьох чоловік, із якими не уклав трудові договори. Вантажили стовбури на естокаду трактором ТМЗ-82, який був неправильно переобладнаний для підіймання колод та їх транспортування. Якоїсь миті трос зісковзнув із підвішеної шестиметрової колоди. Зрізане дерево зі всього маху вдарило Олександра в грудну клітку. Хлопець помер через травму.
 
Справу розслідувало обласне управління Держгірпромнагляду. На їхню вимогу районна прокуратура порушили карну справу проти підприємця через порушення техніки безпеки на пилорамі.
 
Старовижівський райсуд визнав підприємця винним у смерті хлопця. За вироком, його оштрафовано на 510 гривень і позбавлено волі на три роки шість місяців. На підставі відповідного законодавства, підприємця звільнено від тюрми, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину. Проте нині це рішення скасовано. очікується новий суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 13:48
Да, супе штроф наклали, аж 510грн.(і це за смерть людини).Якщо техніка безпеки порушена і є смертельний ісход значить винен, що ще.Скільки він заплатив суду за такий смішний вирок? За порушення ПДР дають більший штраф.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus