USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заробітки волинян зменшилися

28 Вересня 2010 17:16
Серпневі заробітки волинян у порівнянні з липнем зменшились на 5,4% і дорівнювали 1730 гривень.
Це у 1,9 раза вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму передбаченого законодавством на одну працездатну особу – 888 гривень, повідомляє головне управління статистики у Волинській області.
Зниження розміру нарахованої заробітної плати в основному зумовлено здійсненням у попередньому місяці одноразових нарахувань – таких, як матеріальна допомога, оздоровчі виплати у зв’язку з відпустками працівникам бюджетних установ, здебільшого освітянам.
Найбільш оплачуваними на Волині залишаються працівники сфери фінансової діяльності із середньою зарплатою 3801 гривня, державного управління (2562 грн.), транспорту (2176 грн.).
Водночас у сільському господарстві, рибальстві та рибництві, готельному та ресторанному бізнесі, торгівлі заробітки становили 907–1284 грн. Співвідношення найвищої заробітної плати, у сфері фінансової діяльності, з найнижчою, у сільському господарстві, становить 4,2 раза.
Протягом серпня на 8,2% зменшився борг із заробітної плати перед працівниками підприємств, установ та організацій і на початок вересня залишились недовиплаченими. Це – 18 мільйонів гривень. З них майже кожні чотири з десяти гривні невиплачені в економічно неактивних підприємствах, включаючи збанкрутілі. Недоотримали зароблене 5 тис. осіб найманих працівників, в середньому по 2205 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus