USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Земельна перевірка виявила на Волині «проколи»

26 Липня 2010 11:17
Перевірку законності прийнятих рішень стосовно земельних питань, яка тривала останні тижні, Волинь витримала на «добре».
Про це 26 липня під час оперативної наради повідомив голова Волинської ОДА Борис Клімчук.
губернатор зазначив, що є «окремі проколи», які необхідно виправляти. Проте, які саме порушення губернатор, не розголошував. Зазначив, що головна проблема полягає у відсутності упорядкованого земельного реєстру і недоглянутості земель.
Клімчук сказав, що необхідно на державному рівні скласти перелік усіх земель. Як це є, наприклад, в Австрії. Там кожна ділянка має своє число, де у чисельнику вказана його площа, у знаменнику - ціна.
Також, губернатор натякнув, що порушення стосуються процесу виділення земельних ділянок.
Клімчук попередив голів міських рад, що виділення землі під комерційні проекти, як наприклад бари, ресторани – це «апріорі корупція». Бо таких суб’єктів на ринку вистачає і вони швидко окупаються. Відстрочка платежів і виділення земель можливе лише під соціально-комерційні проекти, як то аквапарки чи спортивні комплекси.
Приклади порушень в сфері земельних відносин навів заступник голови Станіслав Ющик. Він навів приклад: у відділ звернень громадян ОДА прийшла жінка, яка у Ковелі близько півроку не може переоформити право власності на земельний пай, який залишився після смерті чоловіка.
«Спочатку тягнули-тягнули, потім той акт взагалі загубили. І дійшло до того, що їй довелося спочатку поновлювати той акт, переоформлювати… Відповідь від державного підприємства «Центру державного земельного кадастру»: питання видачі громадянці державного акту на право власності на земельну ділянку вирішене. Документ буде виданий одразу ж після підписання його Ковельським управлінням держкомзему і Ковельської РДА. Це ще не вирішено питання. Ще дві структури треба пройти людини», - розповів Ющик.
Клімчук прокоментував, що начальники Ковельського та Старовижівського держкомземів уже звільнені з роботи. Те саме чекає на ще кількох районних керівників держкомзему області.
Деталі та факти порушень Клімчук обіцяв оприлюднити на цьому тижні. Також у найближчі дні стануть відомі результати перевірки контрольно-ревізійного управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus