USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Землі на Світязі самовільно не захоплюватимуть

18 Березня 2010 13:31
Щоб унеможливити самовільне захоплення земель, у Шацькому районі розробили схему землеустрою.
Цілий рік над реалізацією такого замовлення працювали фахівці Інституту земельних відносин та охорони навколишнього середовища, - пише «Волинська газета».
Керівник авторського колективу кандидат економічних наук Анатолій Шворак розповів, що цей документ – не просто карта, де позначені населені пункти, водойми чи дороги.
«Кожен клаптик землі пов’язаний із якимось призначенням. Різними кольорами позначено наділи для пасовища, сільськогосподарського використання, рекреаційної сфери. До того ж, схема є своєрідним довідником-порадником. Позаяк на ній виділені малопродуктивні землі й зазначено, що з такими робити: залужувати чи заліснювати», - каже фахівець.
Щоб полегшити роботу аграріїв, спеціалісти інституту земельних відносин обумовили на карті територію для сівозмін. Виокремили чималі площі під пасовищ.
«Позначаючи вже наявні об’єкти, ми орієнтувалися на близьку і далеку перспективу. Тому на карті можна побачити й зони, котрі можна використати під рекреаційні об’єкти, комерційне призначення, кар’єри, торфорозробку», - розповідає Шворак.
За словами спеціаліста, до уваги були взяті й інтереси громади. Адже розробники кілька разів зустрічалися з сільськими головами, обговорювали на підсумкових зборах остаточний результат.
Як розповів Шворак, основне завдання схеми – зняти напругу в питанні індивідуального будівництва та розвантажити від рекреантів територію довкола озера Світязь.
Процес розподілу ділянок, кажуть фахівці, розпочнеться відразу після того, як на основі схеми землеустрою розроблять генеральний план забудови району.
Залежно від наявності в кожній сільраді земель резерву і запасу, жителям різних населених пунктів можуть дістатися різні площі, - пише «Волинська газета».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 18 Березня 2010 16:46
Цього Шворака погнали з тріском із директора державного інституту землеустрою, а Іститут земельних відносин та охорони навколишнього середовища - це його приватна конторка через яку він пропускав грошовиті замовлення, а всі решта на державну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus