USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Зі стоматполіклініки зроблять методичний центр

10 Січня 2011 17:14
Від Волинської обласної стоматологічної поліклініки може залишитися тільки методичний центр з трьома працівниками при обласній лікарні.

Про це під час оперативної наради в стінах «білого дому» 10 січня розповів голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

За словами губернатора, його ідея ліквідувати обласну стоматполіклініку не просто в силі, вона зараз активно розробляється.

Так, замість цього стоматологічного закладу функціонуватиме лише методичний центр на базі обласної клінічної лікарні. Там, за задумом, працюватиме три працівники, яких цілком вистачатиме, а не 26, як нині в обласній стоматполіклініці, - пояснив Клімчук.

Як розповів начальник головного управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, методичний центр потрібен для того, аби він виконував необхідні організаційно-методичні функції, забезпечував контроль, влаштовував курси та навчання.

«Поки плануємо три посадові особи. Може, буде менше, може, більше. А в обласній стоматологічній поліклініці всього працювало 26 людей, це кількість посад разом з інтернами», – прокоментував Ващенюк.

Питання про ліквідацію стоматполіклініки виноситиметься на сесію обласної ради.

«Чи підтримають депутати пропозицію побачимо, але думаю, що так. Бо нема великої потреби в обласній стоматологічній поліклініці. Вже колись це озвучувалось, побачимо, звісно, як працюватиме новий міністр, але державної стоматології в принципі не повинно бути», – вважає посадовець

Ващенюк запевнив, що ліквідація стоматполіклініки не стане проблемою для соціально вразливих категорій населення, адже «пільг ніхто не відміняв».

«Пільговиків держава буде оплачувати. Це не залежатиме від того, де надається допомога. Пільги в будь-якому разі потрібно фінансувати. Що платити в бюджетну поліклініку, що платити в приватну – практично немає різниці для пільговика. Йому основне, щоб була послуга і виділені на неї фінанси. В нас зараз, якщо є державний стоматзаклад, але немає коштів, то все одно ніхто не буде пільгового протезування робити, наприклад. Тобто ці категорії зберігаються і вони будуть оплачуватися», – пояснив Ващенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
пільговик Показати IP 10 Січня 2011 17:46
Правильно! ще за рахунок економії бюджетних коштів ( які не відомо на що будуть потрачені) закупіть скотч. Так спокійніше - і їсти не будуть і беззубість відсутня.
горожанин-селянин Показати IP 10 Січня 2011 17:47
Відповідь проста, як двері до хліва - комусь приглянулось приміщення - велике, напів-будинку, з хорошими підвальними приміщеннями, в центрі міста. Тим паче, що вже давно немає чого продавати. Буде дуже сумно, якщо це приміщення перетвориться в чергову резервацію нових українців з високою бетонною огорожею в стилі "разлюлі-консенсус". Це методи роботи Клімчука. А ще - дороги (в них можна закопати відкат до 30%), митниці і все інше, де можуть крутитись великі державні гроші. Він двічі на тиждень їздить в Київ, випрошує гроші на свої обєкти, а на місці не робиться нічого. Йому не потрібне сільське господарство, в якому дорізають останні корови. До речі, "показник" гсоподарювання за 9 місяців нинішнього року по АПК: "виробництво" мяса збільшилось на 4%. Це - за рахунок вирізання. Усі решта 16 аграрних програм (льон, хміль, картопля і т. д.) - похерені. Ось приклад. В таких районах, як Локачі, Ст. Вижівка, К.-Каширськ 99% сільгоспродукції виробляє приватний сектор, 70% землі гуляє під вічним паром, а в райуправліннях сільського господарства сидять по 8-12 чиновників!? Якщо щось Клімчуку заперечити, то він опускає додолу свої сумні очі, робить чотири підборіддя і каже, що біле - то чорне, а чорне - то біле. Я щось не так сказав? Прошу заперечити.
Горожанин Показати IP 10 Січня 2011 18:27
Статистика-вещь упрямая...А ви хотіли, щоб ті районні управлінці (8-12 чол), все засіяли в районах і все зібрали? Чи так вас мучить діяльність управлінь с/г, ідіть туди агрономом і покажіть свою роботу. А молоти язиком завжди легше, ніж мішки грузити! чи не так? Прошу заперечити!
горожанин-селянин Показати IP 10 Січня 2011 19:35
Горожанину. Те, що ви сказали, навіть не можна прокоментувати. І заперечити. Ви самі про все сказали. Холуйствуйте, підвищуйте свою кваліфікацію в цьому сенсі. Воздастся - написано в Біблії. Холуї і лакеї чим більше лакействували, тим більше вірили в те, що вони - аристократи.
Ларс Показати IP 10 Січня 2011 23:22
Яке нахабство!Невже державі не потрібні кошти ?Хай їх забере приватник,лікуючи наші зуби.Без ніякої відповідальності за результат...
Горожанин Показати IP 11 Січня 2011 09:17
Для горожанин-селянин Вчора 19:35 Так ніхто і не холуйствує, як вважаєте Ви. Я не є в захопленні Клімчук БП, але до чого коментар до повідомлення про стоматполіклініку про роботу працівників упраліннь АПК. Ви, що там працювали, чи можливо їх роботу дуже добре знаєте, чи є фахівцем в галузі сільського господарства? Якщо працюєте в упралінні статистики, або якимсь чином маєте бюлетень за 9 місяців 2010 року то загляньте не лише у галузь "сільське господарство", а гляньте "Будівництво", "Транспорт" і т.д. Цілком з Вами погоджуюсь, що на це приміщення хтось уже поклав око, але до чого тут робота управлінь АПК. ИМХО
Розочка Показати IP 11 Січня 2011 09:24
Чим їм ще поклініка заважає, знаєте скільки приватники деруть за протезування? В два рази більше і за якість можна сперечатись, чому тільки про пільговиків говорять, а як за молодих людей, які мають мізерні зарплати? їм, що без зубів ходити?
((())) Показати IP 11 Січня 2011 11:09
Щоб в обласному центрі не було державної стоматполіклініки! Так там не безкоштовно, але все ж дешевше. Ось наприклад, коли в мене була проблема з зубом така, що роздуло пів обличчя, лікар з цієї поліклініки зробив все що треба і виписав на два дні лікарняний, і заплатити треба було лише за знеболювальний препарат,загалом здається біля двадцяти гривень. А коли довелось вирвати зуб у приватника, коли і близько не було таких ускладнень,як в першому випадку, то коштувало це сорок гривень. Дістали вже зі своїми пільговиками! Є ще й просто люди, яким теж треба жити. А працівникам стоматполіклініки треба будувати барикади, а не покірно погоджуватись з цим дебілізмом, та й всім небайдужим до них приєднатись, доки вже можна мовчати та кивати головами. Досить і того що немає в місті дитячої стоматполіклініки.
Yan Показати IP 11 Січня 2011 13:09
Народ! Не плутайте обласну з міською на Волі чи на Суворова(Бандери). Обласна знаходиться на базі госпіталя чи 3 п-ки. Там на 2 кріслах числиться 20 лікарів. Толку з них дуже мало, а от міській стоматполіклініці треба справді триматись, бо до них з такими темпами також доберуться.
109 Показати IP 11 Січня 2011 16:53
Так,вона дійсно аж на Стефаника.Але я думаю,що такі державні об"єкти - то дуже привабливі місця. Знайдеться якийсь помічник депутата і зробить бізнес центр без стоянки з заоблачною орендою офісів, а купить за 3 коп.
Петлюра Показати IP 11 Січня 2011 18:31
Якщо їсти манну кашу, зуби не потрібні!
Чоловік Показати IP 12 Січня 2011 10:17
Восени оплачував походи своєї дружини до приватного стоматолога. Знеболююче і пломба в середньому до 200грн дотягує. А передні зуби ще дорожче. Свої зуби робив у МІСЬКІЙ стоматполіклініці - гарні спеціалісти і гроші невеликі. У статті ж йдеться про ОБЛАСНУ стоматпо-ку, от би прокоментував той хто користувався їхніми послугами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus