USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Зіпсоване контрабандне м’ясо нарешті утилізують

16 Липня 2010 13:07
Волинська влада візьме кошти з резервного фонду, аби утилізувати непридатну до використання м’ясну продукцію, конфісковану волинськими прикордонниками ще минулоріч у березні.

Таке рішення було прийнято 16 липня під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній держадміністрації.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський повідомив, що кримінальна справа за даним фактом була порушена ще 20 березня 2009 року.

«Матеріали справи підтверджують, що правоохоронні органи вилучили 80 тисяч 665 кілограмів контрабандної м’ясної продукції: свинячу шкіру, свинячий бочок, м’ясо-сальної суміші і м’ясо-сальних обрізків», – повідомив головний ветеринар.

На вилучену м’ясну продукцію відсутні супровідні документи, що засвідчують її походження та безпеку. Відповідно неможливо провести їх лабораторне дослідження та спрямувати в обіг, розповів Лозинський.

Згідно Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції» непридатний до вжитку контрабандний товар, який не відповідає санітарним нормам, повинен бути знищений.

Утилізацію «проблемної» м’ясної продукції може здійснити лише Ковельський державний завод кормових додатків «Ветсанзавод», який нині перебуває у вкрай важкому стані. Тому комісія вирішила виділити кошти з резервного фонду обласного бюджету, аби нарешті закрити це питання
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus