USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зниклі на Волині земельні бланки «випливли» на Київщині

24 Червня 2010 15:03
За п’ять місяців цього року прокуратура Волинської області порушила 10 кримінальних справ у сфері агропромислового комплексу.

Про це стало відомо на засіданні колегії прокуратури області 24 червня.

Зокрема, заступник прокурора області Василь Куренда відзначив, що часто сільськогосподарські підприємства не виплачують орендну плату за користування земельними частками та майном громадян.

Ще одним поширеним злочином у сфері АПК Волині є незаконне відчуження пайового майна.

«Зокрема, службові особи ТзОВ «Вільна Україна Агро», зловживаючи своїм службовим становищем, в травні 2009 року незаконно продали ТзОВ «Волинь Захід» поголів’я худоби та коней, що відноситься до майна пайового фонду. Цим заподіяли збитки пайовикам. Розмір частки у пайовому майні зменшився майже на 900 тисяч гривень. Справа скерована до суду», - розповів прокурор.

Василь Куренда повідомив і про те, як одне з підприємств незаконно заробило більше ста тисяч гривень, обдуривши селян.

«У Ковельському районі на загальних зборах колишнього колгоспу «Україна» у список об’єктів, які не підлягають паюванню, були внесені 21 житловий будинок загальною вартістю 724 тисячі гривень. Відповідно до чинного законодавства, підприємство-правонаступник повинне передати такі об’єкти на баланс сільради.

Та підприємство-правонаступник СГ ТОВ «Україна» після реорганізації відмовилось це зробити. Натомість керівники підприємства почали вимагати з селян, які жили у тих будинках, викупити свої оселі за готівку або в рахунок належних їм майнових паїв», - розповів Куренда.

Ковельська районна прокуратура порушила кримінальну проти керівництва СГ ТОВ «Україна».

Ще одним порушенням у сфері АПК є махінації з державними актами на землю. Зокрема, під час перевірки в Головному управлінні Держкомзему виявили нестачу 500 незаповнених комплектів бланків державних актів на право власності на землю. Згодом, прокуратура виявила, що копії цих бланків суворої звітності були оформлені заднім числом у Київській області.

А у Луцькому районі група осіб оформляла фіктивні акти на право власності на землю, яка була уже приватизована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus