USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Помер відомий епідеміолог, завдяки якому подолали віспу

22 Серпня 2016 23:45
Відомий епідеміолог, керівник проекту Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо викорінення віспи Дональд Хендерсон помер у США у віці 87 років.

Про це повідомляють Факти.

Він помер від ускладнень після перелому шийки стегна в хоспісі поблизу Балтімора.

Противіспова програма ВООЗ була реалізована в 1966-1977 роках. Як розповідав сам Хендерсон, вона вимагала встановлення в усьому світі лабораторій для виробництва вакцин і супроводжувалася постійною боротьбою за фінансування. Спочатку шанси на успіх програми вважали невеликими, але її ініціатори доклали значних зусиль, щоб уряди різних країн приєдналися до неї.

Американський епідеміолог ізолював спалах захворювання і прищеплював людей систематично замість того, щоб здійснювати масові кампанії вакцинації. Також Хендерсон зробив вагомий внесок в боротьбу з ВІЛ/СНІД та працював експертом з проблем біотероризму.

Віспа за станом на сьогодні є єдиним інфекційним захворюванням людини, яке вдалося викорінити в усьому світі. Адже ще на початку XX століття від неї помирав кожен третій хворий. Про повну перемогу над віспою заявили в 1980 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 22 Серпня 2016 23:52
Повага. Заради такого варто жити.
789 до 123 Показати IP 23 Серпня 2016 02:15
Так, його заслуга є, хоч і часткова. Вона в тому що він зумів домовитись чи переконати уряди інших країн. Але вся ця вакцинація є доволі сумнівною. "Всемирно известный британский биолог Альфред Рассел Уоллес еще в 1898 году писал по поводу оспопрививания: «Прививки – огромный обман. Они не спасли ни единой жизни, но стали причиной стольких болезней и смертей, такого количества абсолютно ненужных и незаслуженных страданий, что грядущим поколением будут считаться одной из величайших ошибок эпохи невежества и предрассудков». І в дійсності, дана вакцинація не рятувала, а вбивала сотні тисяч людей в яких був послаблений імунітет. А допоміг викоринити віспу споріднений африканський вірус який доволі легше переносився людиною і замінив собою, мутувавши, звичайну віспу. Я не знаю чи знають це лікарі, хоча повинні були чути. А в чому був 100% правий покійний, то в своїй цитаті: "супроводжувалася постійною боротьбою за фінансування". Це стосується абсолютно всього до чого прикладає руку ВООЗ. Стережіться її!
345 до 123 Показати IP 23 Серпня 2016 07:32
+100 (пальці товсті на - мінус лапнув)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus