USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Бійці 51 бригади знайшли заміноване авто та арсенал зброї

8 Серпня 2014 10:59
Бійці 51 окремої механізованої бригади, батальйону територіальної оборони та інженерно-саперний підрозділ оперативного командування “Південь” вилучили цілий арсенал зброї та боєприпасів, - повідомив керівник регіонального медіа-центру Міністерства Оборони, підполковник Володимир Скоростецький.

Під час боїв за звільнення населеного пункта Красногорівка бійці бригади захопили десятки одиниць стрілецької зброї терористів.

«Це автомати калібру 7.62 АК-74, АКС-74, що, як видно, брали участь в бойових діях, – розповідає начальник служби ракетно-артилерійського озброєння оперативного командування “Південь” полковник Олег Сніжко, – також є АК-74 в змазці, які були закладені в обладнану схованку». Також, з його слів, вилучили гранати до гранатометів РПГ-7 та 82-міліметровий гранатомет, який можна перевозити як у вантажівках, так і в автомобілях типу “УАЗ” чи “Газель”. Окрім того, бійці вилучили гвинтівки СКС, які, як видно, брали участь в бойових діях та чимало патронів до стрілецької зброї. Всю зброю передадуть на склади Збройних Сил України для утилізації.

В Красногорівці військові виявили приміщення, переобладнане під склад для зберігання вибухових речовин. Боєприпаси призначалися для руйнування мостів, гребель, залізничних колій, та інших об’єктів інфраструктури. Частина з них також була оснащена оболонками з уламками. Такі види вибухівки здатні вражати людей на відстані до ста метрів і могли бути використані для організації терактів.

Зараз і склад, і небезпечні речовини знищені.

А під час несення служби на одній з автомобільних доріг у Волновахському районі військовослужбовці зупинили за п’ятдесят метрів від блок-посту підозрілий автомобіль “Деу Ланос”. Водій легковика втік. Під час перевірки автомобіля виявили, що він замінований.

«Салон легковика був начинений вибухівкою, – розповідає начальник управління оперативного забезпечення оперативного командування “Південь” полковник Михайло Ковальський, – це амонал, в тротиловому еквіваленті його там містилось близько ста тридцяти кілограмів». Крім того, в автомобілі встановили гранати на розтяжках. З метою забезпечення життя і здоров’я військовослужбовців і мирних мешканців його частково розмінували. Вибухову речовину вилучили. Автомобіль після цього утилізували. «Виходячи з цього, хочу звернутися до військовслужбовців і мирного населення:

при виявленні вибухонебезпечного предмету необхідно обгородити його, обмежити доступ до нього та повідомити про це правоохоронні органи. Наші команди розмінування їх знешкодять. Робити це варто обов’язково, бо різні небезпечні предмети ваблять до себе насамперед дітей і вони можуть першими постраждати від залишених злочинцями боєприпасів.

Окремий трофей українських солдатів – малогабаритний ручний вогнемет. Його вилучили

у терористів під час ведення бойових дій. Вироблений вогнемет в Російській Федерації. Інформацію про країну виробника витерли, однак відомості про номер і серію зброї збереглися, бо витерти їх неможливо. Таким чином можна ідентифікувати походження вогнемету.

Вся вибухівка терористів буде ліквідована нашими саперами. Вона не знищить плодів мирної праці українців – їхні дороги, мости, залізниці і заводи, не принесе сльоз та горя в мирні оселі», - звертається до військовослужбовців та мирного населення офіцер Західного регіонального медіа центру Міноборони України Владислав Назаркевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
kdsfgv Показати IP 8 Серпня 2014 11:13
Какая утилизация ?????
Vetal Показати IP 8 Серпня 2014 11:41
Направити цю ж зброю проти сепарів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus